Σάκκαρη: «O ψυχολόγος, είναι ίσως από τα καλύτερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου»

17:40 | 13/11/2021

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια παραδέχτηκε σε συνέντευξή της πως δεν ήταν όλα εύκολα και πως ο ψυχολόγος είναι από τα καλύτερα δώρα που έχει κάνει στον εαυτό της.

Για τις θυσίες που έκανε η οικογένειά της προκειμένου να παίξει εκείνη τένις στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και στην ανάγκη που νιώθει να μιλάει με ψυχολόγους αναφέρθηκε η Μαρία Σάκκαρη σε συνέντευξή της στην "Guardian". Η Ελληνίδα αθλήτρια διανύει μία τρομερή σεζόν σε αγωνιστικό επίπεδο καθώς βρίσκεται στις 8 καλύτερες αθλήτριες τένις του κόσμου και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα WTA Finals του Μεξικό όπου και βρίσκεται, μετρώντας ήδη την πρώτη της νίκη.

Ωστόσο όπως παραδέχτηκε και η ίδια, οι γονείς της ήταν εκείνοι που την ώθησαν και την βοήθησαν στο να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο. "Ήμουν πολύ τυχερή που είχα γονείς σαν τους δικούς μου καθώς επένδυσαν σε εμένα πολύ και δεν είχα καμία υποστήριξη από χορηγούς ή την ομοσπονδία. Ο μπαμπάς μου έδωσε πολλά χρήματα για να παίξω εγώ τένις και είμαι ευγνώμων για ό,τι έχει κάνει και για ό,τι έχουν κάνει και οι δύο έτσι ώστε εγώ να πετύχω τους στόχους μου".

Μάλιστα η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε και στο διάστημα πριν γίνει επαγγελματίας και πριν φτάσει στο επίπεδο που είναι τώρα, αναφέροντας πως υπήρχαν αθλήτριες καλύτερες από εκείνη. "Ως νεάνιδα δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο που βρίσκομαι τώρα. Θυμάμαι ότι όταν αποφάσισα να γίνω επαγγελματίας έλεγα ότι θα το δοκιμάσω για ένα-δύο χρόνια να δω πώς θα πάει, διαφορετικά είχα στο μυαλό μου να πάω σε κάποιο κολλέγιο ή να σπουδάσω κάτι στην Ελλάδα. Μέχρι τότε ήμουν πολύ μακριά από τις καλύτερες αθλήτριες, έβλεπα ότι ήταν πολύ ανώτερες, σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο από εμένα.

Βλέποντας αυτές τις τενίστριες τώρα, δεν το λέω αλαζονικά, αλλά αντιλαμβανόμενη ότι πια είμαι εγώ καλύτερη, μου αποδεικνύει πολλά. Πρέπει να λέμε στους νεαρούς αθλητές ότι δεν χρειάζεται να είσαι κορυφαίος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ώστε να καταλήξεις στην κορυφή".

Επιπλέον έχοντας καταφέρει τόσα πολλά στην καριέρα της δεν δίστασε να ευχαριστήσει τον προπονητή της, Τομ Χιλ αλλά και να παραδεχτεί για ακόμα μία φορά πως μιλάει με ψυχολόγους και πως μέσα από αυτό έχει γίνει καλύτερος άνθρωπος αλλά και αθλήτρια. "Είναι ωραίο να έχει κάποιον κοντά στην ηλικία σου που σε καταλαβαίνει και υποστηρίζει τις αποφάσεις σου", είπε χαρακτηριστικά για τον Τομ Χιλ.

"Η αποβολή όλων αυτών των αρνητικών σκέψεων είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στο παιχνίδι μου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, εργάζομαι με την βοήθεια ειδικού πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν έχω λόγο να το κρύψω από κανέναν, είναι από τα καλύτερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου γιατί με έχει βελτιώσει τόσο ως άνθρωπο όσο και ως παίκτρια. Είναι το καλύτερο κομμάτι σε αυτό το σημείο της καριέρας μου, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την άνοδό μου και είναι κάτι που δεν θα μετανιώσω ποτέ".

πηγή: sport24.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.