Σε 3 λεπτά έχασε τα πάντα...

21:59 | 23/10/2018

Μέσα σε τρία λεπτά χάθηκαν τα πάντα για την ΑΕΚ, η οποία είδε την Μπάγερν Μονάχου να κερδίζει 2-0 στο Ολυμπιακο Στάδιο με γκολ των Μαρτίνεθ και Λεβαντόφσκι.

Παρά την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου έδειξε την ανωτερότητά της κυριαρχώντας πλήρως στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό. Η γερμανική ομάδα δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε για 60 λεπτά να “κλέψει” κάτι από το παιχνίδι όμως η κλάση της ομάδας του Κόβατς αποδείχθηκε καθοριστική. Κορυφαίος για την Μπάγερν ο Σερζ Γκνάμπρι, ο οποίος δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Ενδέκατος σκόρερ στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος έφτασε τα 47 γκολ ξεπερνώντας τον θρυλικό Εουσέμπιο. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Με τρεις αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε σχέση με τον αγώνα της “Ριζούπολης”. Γαλανόπουλος, Μπακάκης, Κλωναρίδης αντί των Μοράν, Γκάλο και Λιβάγια. 4-2-3-1 από τον τεχνικό της ΑΕΚ με τους Μπακάκη και Χουλτ στα δύο άκρα, Τσιγκρίνσκι-Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Σιμόες-Γαλανόπουλο στα χαφ, μπροστά τους από τα δεξιά ο Μάνταλος, αριστερά ο Μπακασέτας, στον άξονα ο Κλωναρίδης και κορυφή ο Πόνσε. 
Για την Μπάγερν έμεινε στον πάγκο ο Αλάμπα που ήταν αμφίβολος, ενώ ξεκίνησε αριστερά ο Ραφίνια. Ο Γκνάμπρι και ο Τιάγκο Αλκάνταρα γίνονταν επιπλέον παίκτες στην επίθεση της Μπάγερν, όπως και τα δύο ακραία μπακ. 

Γερμανική κατοχή χωρίς κλασική ευκαιρία
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να δίνει τη μπάλα στην Μπάγερν και να περιμένει για κάποια αντεπίθεση. Οι Γερμανοί ήταν από την αρχή πιεστικοί, δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην κιτρινομαυρη άμυνα. Ειδικά από την αριστερή πλευρά της επίθεσής τους, με τις συνεργασίας του Ραφίνια με τον Γκνάμπρι να αποσυντονίζει την ανασταλτική λειτουργία της Ένωσης. Ο Γκνάμπρι μάλιστα ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Βαυαρών και οι περισσότεροι κίνδυνοι εκτοξεύονταν από τα πόδια του. 
Στο 11' ο πρώην μέσος της Χόφενχάιμ σούταρε από 25 μέτρα με τη μπάλα να περνάει άουτ, ενώ στο 18' οι Αλκάνταρα, Ραφίνια και Γκνάμπρι άλλαξαν υπέροχα τη μπάλα, όμως το γύρισμα του τελευταίου κόπηκε σε κόρνερ από τον Λαμπρόπουλο. 
Η πρώτη και σημαντικότερη ευκαιρία της ΑΕΚ στο ημίχρονο ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν από την μπαλιά του Μπακάκη στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν, ο Πόνσε που έκανε την κίνηση σούταρε για να περάσει η μπάλα άουτ.
Ένα σημαντικό  πρόβλημα για την ΑΕΚ ήταν οι υπεραριθμίες που δημιουργούσαν οι Βαυαροί στην επίθεση με τα δύο μπακ, Ραφίνια και Κίμιχ να βοηθούν σημαντικά τη Μπάγερν.
Στο 27' τεράστια ευκαιρία για την Μπάγερν, όταν από λάθος του Μάνταλου, ο Τιάγκο έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Μπάρκα όμως προτίμησε να κάνει γύρισμα στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν πρόλαβε τη μπάλα.
Ένα σουτ του Λεβαντόφσκι στο 32' η μπάλα πέρασε άουτ, όπως και το σουτ του Γκνάμπρι το 39'. Τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους στο 45+1 με την Μπάγερν να κυκλοφορεί ωραία τη μπάλα και να βγαίνει ψύχραιμα στην επίθεση, όμως το παράλληλο γύρισμα του Ρόμπεν απομακρύνθηκε από τον Τριγκρίνσκι. 
2 τελικές η ΑΕΚ, 8 η Μπάγερν , χωρίς όμως να υπάρχει κλασική ευκαιρία από τους Γερμανούς.

“Καθάρισε” σε τρία λεπτά η Μπάγερν

Η Μπάγερν εξακολουθούσε να πιέζει με τον ίδιο τρόπο, να ανεβάζει δηλαδή τα μπακ της και να δημιουργεί ρήγματα από την αριστερή πλευρά της επίθεσής της. Η πρώτη φάση βεβαίως ήταν για την ΑΕΚ, όταν από ωραία αντεπίθεση  με τον Γαλανόπουλο, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά κλασική κίνηση Ρόμπεν έξω από την περιοχή, όμως ο Ολλανδός δεν βρήκε τον χώρο που ήθελε και το σουτ κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα. Δεύτερη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο 59', όταν από φάουλ του Μπακασέτα, ο Σιμόες πήρε την κεφαλιά, η δεύτερη ήταν από τον Κίμιχ και ο Κλωναρίδης από την μικρή περιοχή με ψαλιδάκι έστειλε τη μπάλα άουτ. 

Το παιχνίδι για την ΑΕΚ χάθηκε σε τέσσερα λεπτά. Στο 61' ο Ρόμπεν γύρισε τη μπάλα για να διώξει δύσκολα σε κόρνερ ο Γαλανόπουλος. Από το κόρνερ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Γκνάμπρι, ο οποίος βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ρόμπεν. Το σουτ του Ολλανδού κόντραρε στα σώματα, με την μπάλα να φτάνει στα πόδια του Μαρτίνεθ ο οποίος με κοντινό σουτ έγραψε το 0-1. Στο 63' η Μπάγερν “έκρυψε” τη μπάλα, ο Τιάγκο βρήκε υπέροχα τον Γκνάμπρι, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Ραφίνια για να προσφέρει ο Βραζιλιάνος έτοιμο γκολ στον Λεβαντόφσκι. Τρία λεπτά μετά η Αεκ γλύτωσε από τρίτο γκολ, όταν από παράλληλη σέντρα του Κίμιχ, ο Λεβαντόφσκι βρήκε τη μπάλα και ο Μπάρκας μπλόκαρε πάνω στη γραμμή. Μετά το δεύτερο γκολ της Μπάγερν η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει όμως φάνηκε να μην έχει τις δυνάμεις. Η “ψυχρολουσία” των δύο τερμάτων δεν της άφηνε και πολλά περιθώρια. Αντίθετα οι Βαυαροί χαμήλωσαν ταχύτητα ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και στο 78' από τη σέντρα του Μίλερ και την πάσα του Λεβαντόφσκι, ο Τιάγκο Αλκάνταρα σούταρε άουτ.  

Οι ενδεκάδες:
ΑΕΚ: Μπάρκας - Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ - Σιμόες, Γαλανόπουλος (84' Γκάλο) - Μπακασέτας, Κλωναρίδης (65' Μπογέ), Μάνταλος (76' Άλεφ) – Πόνσε.
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Σούλε, Ραφίνια - Τιάγκο, Γκνάμπρι (75' Μίλερ), Μαρτίνες - Ρόμπεν, Λεβαντόφσκι (84' Βάγκνερ), Χάμες (63' Γκορέτσκα).

Πηγή:
www.novasports.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.