Σημαντικές αλλαγές ανακοίνωσε η Euroleague

13:49 | 02/10/2018

Δείτε τις πιο σημαντικές αλλαγές που ανακοίνωσε η Ευρωλίγκα ενόψει της νέας σεζόν.

Η Euroleague ανακοίνωσε αλλαγές που αφορούν τους κανονισμούς και θα ισχύσουν από τη νέα σεζόν που αρχίζει σε λίγο καιρό.

Συγκεκριμένα, αλλάζει η ποινή της τεχνικής ποινής, αφού πλέον δεν θα υπάρχει αλλαγή καροχής, ενώ θα παραμείνει το μπόνους της βολής.

Επίσης, οι παίκτες θα έχουν το δικαίωμα να πετούν την μπάλα στο ταμπλ'ό και να ανακτούν την κατοχή αυτής χωρίς την παρέμβαση άλλου, ενώ σημαντική είναι και η αλλαγή που αφορούν τους προπονητές, οι οποίοι πλέον θα έχουν την ευκαιρία στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα να αποφασίσουν αν η επαναφορά μετά από ένα τάιμ-άουτ τους θα γίνει από το κέντρο η από το μισό που αμύνεται η ομάδα τους.

Επιπρόσθετα, όταν καταλογίζεται φάουλ σε βάρος της ομάδας που έχει την κατοχή, το χρονόμετρο θα ορίζεται στα 24" αν η επαναφορά γίνεται από το μισό στο οποίο αυτή αμύνεται και στα 14", αν αυτή γίνεται στο μισό που επιτίθεται.

Ακόμα μία σημαντική έχει να κάνει με τις επαναφορές μετά από αντιαθλητικό ή ντισκαλιφιέ. Αυτές θα γίνονται από το μισό στο οποίο επιτίθεται η ομάδα με την κατοχή, έχοντας 14 δευτερόλεπτα στη διάθεσή της. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.