Σωκράτης για κούπα!

23:54 | 09/05/2019

Η Άρσεναλ πέρασε πανηγυρικά στον τελικό του Europa League. Εκεί θα συναντήσει την Τσέλσι που προκρίθηκε μέσω πέναλτι.

Με το θριαμβευτικό 4-2 στην Ισπανία και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα, η Άρσεναλ προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του Europa League. Εκεί θα συναντήσει την Τσέλσι, σε ακόμη έναν αγγλικό «εμφύλιο» μετά το Λίβερπουλ-Τότεναμ του Champions League. Οι «μπλε» χρειάστηκαν τη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι για να πάρουν το «εισιτήριο» για το Μπακού.

Με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη βασική σύνθεση, η λονδρέζικη ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό από την Βαλένθια, η οποία έβαλε τις βάσεις για σκορ πρόκρισης (ήθελε 2-0 μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα). Οι «κανονιέρηδες», όμως, απάντησαν άμεσα με τον Ομπαμεγιάνγκ στο 17', ενώ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50' ο Λακαζέτ έφερε τούμπα το ματς. Η Βαλένθια ισοφάρισε με τον Γκαμείρο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 58', αλλά ο Ομπαμεγιάνγκ και πάλι στο 69' έβαλε σφραγίδα πρόκρισης στον τελικό με το 2-3. Στο 89' ο ίδιος παίκτης πέτυχε χατ-τρικ, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα για το θριαμβευτικό 4-2.

Στον άλλο ημιτελικό, η Τσέλσι άνοιξε το σκορ στο 28' με τον Λόφτους Τσικ, αλλά στο 49' ο Γιόβιτς ισοφάρισε το ματς και το σκορ του πρώτου αγώνα, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Το ματς πήγε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού στην παράταση δεν άλλαξε το σκορ και η λονδρέζικη ομάδα πήρε το «εισιτήριο» με 4-3.

Η σειρά των πέναλτι:

0-1 Ο Αλέρ ευστοχεί για την Άιντραχτ
1-1 Εύστοχος ο Μπάρκλεϊ
1-2 Εύστοχος και ο Γιόβιτς
Αποκρούει ο Τραπ το πέναλτι του Αθπιλικουέτα
1-3 Ευστοχεί ο Ντε Γκουζμάν
2-3 Εύστοχος ο Ζορζίνιο
Αποκρούει ο Κέπα
3-3 Εύστοχος ο Νταβίντ Λουΐζ
Ο Κέπα απέκρουσε το πέναλτι του Πασιένσια
4-3 Ευστοχεί ο Αζάρ και η Τσέλσι είναι στον τελικό

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.