Το στοίχημα, online ή μη, αποτελεί σε τελική ανάλυση ένα παιχνίδι τύχης. Στο κάτω-κάτω άλλωστε, η τύχη είναι αυτή που θα κρίνει το κατά πόσο ένας παίχτης θα δει την πρόβλεψή του να επαληθεύεται. Σε αντίθεση με άλλα τυχερά παιχνίδια όμως, όπως το Τζόκερ, το KINO και το λαχείο, απαιτεί και ικανότητες προγνωστικών από τους παίχτες. Μπορεί λοιπόν η τύχη να έχει την τελευταία λέξη, αλλά φυσικά και μετράνε και οι γνώσεις και οι ικανότητες πρόβλεψης του παίχτη στο άθλημα που έχει επιλέξει.

Για να πραγματοποιήσει τις σωστές προβλέψεις όμως, ο παίχτης χρειάζεται εμπειρία και γνώση του αθλήματος. Επίσης, χρειάζεται να έχει ενημερωθεί έως και για την τελευταία εξέλιξη του αγώνα, για τα στατιστικά των δύο αντιπάλων και τη φόρμα τους των τελευταίων ημερών, καθώς και για τη μεταξύ τους προϊστορία.

Τα στατιστικά είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία προγνωστικών που έχουν οι παίχτες του στοιχήματος στη διάθεσή τους. Τους δείχνουν τις επιδόσεις των δύο αντιπάλων στις πρόσφατες αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, τις αδυναμίες τους, τα ισχυρά χαρτιά τους και τους λόγους που έχουν χάσει ή νικήσει σε έναν αγώνα. Η παρατήρηση των αριθμών πραγματοποιείται με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια από πολλούς παίχτες και οι ικανότεροι αυτών καταφέρνουν πολύ συχνά να προβλέψουν σωστά, χάρη στο γεγονός ότι τα στατιστικά δείχνουν ουσιαστικά τη φόρμα των δύο αντιπάλων, τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες ή μήνες.

Όσοι αναζητούν στατιστικά μάλιστα μπορούν να τα βρουν πολύ εύκολα, χάρη στον τεράστιο όγκο πληροφοριών του ίντερνετ. Στατιστικά άλλωστε παρέχουν και οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες.

Η προϊστορία ανάμεσα σε δύο αντιπάλους (η γνωστή σε όλη παράδοση των μεταξύ τους αγώνων των τελευταίων ετών) αποτελεί ένα περισσότερο αμφιλεγόμενο θέμα προς εξέταση. Πολλοί παίχτες θεωρούν ότι το να εξετάσουν την προϊστορία δύο αντιπάλων, ακόμη και μερικές δεκαετίες πίσω, τους δίνει ένα πλεονέκτημα. Αν, για παράδειγμα, η μία από τις δύο πλευρές έχει παράδοση ετών με ήττες στην έδρα της άλλης, το πιθανότερο είναι να μη σπάσει ούτε φέτος αυτή η παράδοση. Η άποψη αυτή έχει μια λογική, αφού μεταξύ άλλων αφορά και στην ψυχολογία των δύο αντιπάλων.

Από την άλλη όμως, η παράδοση ανήκει στο παρελθόν. Και σκοπός του στοιχήματος είναι να προβλέψει το παρόν και το μέλλον. Ειδικά στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ, η μία ή και οι δύο ομάδες μπορεί να έχουν μεταμορφωθεί ριζικά, στο πέρασμα ενός ή περισσότερων ετών. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να στηριχτεί κάποιος σε οποιοδήποτε προηγούμενο αποτέλεσμα που έχει έρθει από διαφορετικές ομάδες; Ακόμη και σε ατομικά αθλήματα, μερικοί μήνες (πόσο μάλλον χρόνια) προπόνησης και προετοιμασίας μπορεί να μεταμορφώσει έναν αθλητή και να γκρεμίσει κάθε προηγούμενη ισορροπία. Αντίστοιχα, τα αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να έχει ένας φρέσκος τραυματισμός ή μια απουσία από τα γήπεδα.

Η προϊστορία και η παράδοση λοιπόν αποτελούν ένα περισσότερο αμφιλεγόμενο και ευαίσθητο θέμα και δε θα πρέπει να συγχέονται με τη χρήση στατιστικών. Σίγουρα, πολλοί θα υποστηρίξουν ότι μια παράδοση δημιουργήθηκε για συγκεκριμένους λόγους που θα φέρουν την επανάληψη ενός αποτελέσματος. Κάποιοι άλλοι όμως θα υποστηρίξουν πως οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε. Kαι αυτό που κάνει τις παραδόσεις αναξιόπιστες είναι το γεγονός ότι και οι δύο πλευρές έχουν δίκιο…

πηγή: sportbet

Προτάσεις Ημέρας

Αγώνας
Ώρα
Σημείο
Απόδοση
Βαρύτητα
Αποτέλεσμα
'Ωρα
Σημείο
Απόδοση
Βαρύτητα
Αποτέλεσμα
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.