Ο έξτρα χρόνος και τα παράλογα για τον ΟΦΗ

Απόψεις

Όσο ο Όμιλος δε διορθώνει τα λάθη του, τόσο θα χάνει τζάμπα βαθμούς.

Η ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό βάσει εικόνας και συνθηκών (πολλές απουσίες) δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άσχημο αποτέλεσμα.

Ήταν ένα ματς, το οποίο θα μπορούσε να είχε χάσει, ωστόσο το γεγονός πως δέχεται γκολ στο 94’, αφήνει ξανά μια μεγάλη πικρία στην ομάδα του Γιώργου Σίμου.

Το δυσάρεστο δεν είναι πως οι «ασπρόμαυροι» γκέλαραν και πάλι μέσα στο «Γεντί Κουλέ», αλλά κυρίως το γεγονός πως δεν κόβουν τις κακές συνήθειες, μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές της Super League 1.

Στα χασομέρια, είτε του πρώτου, είτε του δευτέρου ημιχρόνου, ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν έχει σωστές αντιδράσεις και οι αντίπαλοι το εκμεταλλεύονται.

Στην περίπτωση του ΟΦΗ ισχύει το «σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση». Σε όλα τα μέχρι τώρα ματς που έχει δώσει ο Όμιλος, έχει δεχτεί τέρμα στις καθυστερήσεις, οπότε είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πρόβλημα.

Και όσο οι «ασπρόμαυροι» δεν καταφέρνουν να νικήσουν τους… δαίμονες τους, τόσο το πράγμα και θα χειροτερεύει.

Όταν ο τέταρτος σηκώνει την ηλεκτρονική πινακίδα για να δείξει τον έξτρα χρόνο, ο ΟΦΗ μπαίνει στη… ζώνη του λυκόφωτος. Είναι το σημείο που η κατάσταση οδηγείται πια σε άλλη διάσταση.

Έχει εξελιχθεί σε σύνδρομο για τον ΟΦΗ, που πρέπει να πολεμήσει για ν’ απαλλαγεί απ’ αυτό και να «καθαρίσει» οριστικά.

Η διαρκής επανάληψη του συγκεκριμένου «σκηνικού» είναι λογικό να επηρεάζει σημαντικά στο κομμάτι της ψυχολογίας τους ποδοσφαιριστές του Σίμου και να τους δημιουργεί αρκετές ανασφάλειες.

Οι ίδιοι, ωστόσο, μαζί με το τεχνικό επιτελείο οφείλουν να εντοπίσουν τους… κώδικες, να απεμπλακούν απ’ αυτή την τραγική για τον Όμιλο ιστορία, ώστε να βρουν νικητές και πνευματικά σφυρηλατημένοι ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο μεγάλος αντίπαλος του ΟΦΗ είναι ο ίδιος του ο εαυτός και καλείται να βρει άμεσα λύσεις για να δει πιο ψύχραιμα και πιο ήρεμα την επόμενη μέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2

Τα highlights της αναμέτρησης

Η απίστευτη εικόνα μετά το γκολ του Μακέντα

Ο Σίμος και τα γκολ στις καθυστερήσεις

To σχόλιο του Δημήτρη Καρυωτάκη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.