Στο νο3 του κόσμου η Σάκκαρη!

10:55 | 11/07/2022

Η Μαρία Σάκκαρη φιγουράρει ξανά στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, ισοφαρίζοντας το career high της. Αντιθέτως η φιναλίστ του Γουίμπλεντον Ονς Ζαμπέρ, υποχώρησε στο Νο.5.

Η Σάκκαρη κέρδισε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα και επέστρεψε στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης, την καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ Ελληνίδα τενίστρια στη WTA.Στο Νο.1 του κόσμου παραμένει είναι η Ίγκα Σβιόντεκ, ενώ στο Νο.2, και ακολουθεί η Ανέτ Κονταβέιτ με 136 βαθμούς λιγότερους από την πρώτη (4.010), με την Ελληνίδα να συμπληρώνει την τριάδα.

Στο Νο.4 βρίσκεται η Πάουλα Μπαντόζα και στο Νο.5 υποχώρησε η Ονς Ζαμπέρ, που έφτασε στον τελικό του Wimbledon το Σάββατο, το οποίο όμως φέτος δεν ήταν βαθμολογούμενο τουρνουά. Στο Νο.6 διατηρήθηκε η Αρίνα Σαμπαλένκα, ενώ από μια θέση κέρδισαν οι Ντανιέλ Κόλινς (No.7), Τζέσικα Πεγκούλα (No.8), Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα (No.9) και Εμμα Ραντουκάνου (Νο.10), που συμπληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Οι Ελληνίδες της Παγκόσμιας κατάταξης

6 θέσεις έχασε σήμερα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία υποχώρησε στο Νο.193 του κόσμου, ενώ η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε μια θέση και βρίσκεται στο Νο.195. 8 θέσεις κέρδισε η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία βελτίωσε το career high της στο Νο.453 του κόσμου, ενώ 60 θέσεις άφησε πίσω της η Μάρθα Ματούλα, που επίσης έκανε ατομικό ρεκόρ, ανεβαίνοντας στο Νο.672 του κόσμου. Στο Νο.813 του κόσμου βρίσκεται η Μιχαέλα Λάκη, στο Νο.847 του κόσμου η Ελένη Χριστοφή και στο Νο.976 ανέβηκε η Δήμητρα Παύλου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.