Στον τελικό Τζόκοβιτς-Ντελ Πότρο

10:03 | 08/09/2018

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε εύκολα τον Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στον τελικό του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, μιας και εγκατέλειψε στη μάχη με τον Αργεντινό ο Ραφαέλ Ναδάλ.

Εύκολα, απλά και ωραία ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε την πρόκριση για τον τελικό του US Open. Ο Σέρβος τενίστας επιβλήθηκε σε 22 ώρες και 22 λεπτά αγώνα με 3-0 σετ του Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, ο οποίος δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στον "Νόλε", που έδειξε πως μπήκε στο court για να φύγει θριαμβευτής.

Ο Τζόκοβιτς επικράτησε 6-3, 6-4, 6-2 και για 8η φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στον τελικό του αμερικάνου Grand Slam. Από τις επτά προηγούμενες παρουσίες του στον τελικό στο Arthur Ashe Stadium κέρδισε μόνο τις δυο, το 2011 και το 2015. Θα διεκδικήσει την Κυριακή (9/9, 23:00, Eurosport 1) τον τρίτο τίτλο του στη Νέα Υόρκη και 14ο σε Grand Slam διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τον Πιτ Σάμπρας.

Ο αντίπαλος του θα είναι ο ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο, που νωρίτερα απέκλεισε τον Ραφαέλ Ναδάλ και επέστρεψε στον τελικό του US Open ύστερα από εννέα χρόνια, όταν είχε κατακτήσει τον μοναδικό έως τώρα major τίτλο της καριέρας του.

Αυτή ήταν η 15η νίκη του Τζόκοβιτς απέναντι στον Νισικόρι σε 17 αναμετρήσεις. Επίσης, τον νίκησε για 14η συνεχόμενη φορά, ύστερα από εκείνη την ήττα που είχε από τον Ιάπωνα πριν τέσσερα χρόνια, στον ημιτελικό του US Open του 2004.

Πλέον, έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο4 του κόσμου και αν καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο, θα επιστρέψει στο Νο3 την Δευτέρα, έχοντας μπροστά του τους Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ Ο ΝΑΔΑΛ

Στον πρώτο, χρονικά, ημιτελικό ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν μπορούσε να συνεχίσει από τον τραυματισμό του στο γόνατο και ο Ντελ Πότρο πήρε μια σχετικά ξεκούραστη πρόκριση για τον τελικό του αμερικάνικου Open, όπου θα διεκδικήσει το δεύτερο Grand Slam της καριέρας του.

Ο Αργεντινός πήρε το πρώτο σετ σε 69 λεπτά με 7-3 στο τάι μπρέικ. Διαφορετικό ήταν το δεύτερο, καθώς ο Ναδάλ από νωρίς έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ντελ Πότρο εξαιτίας των ενοχλήσεων που ένιωθε στο δεξί του γόνατο. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Δέχτηκε δυο μπρέικ και μόλις έχασε το σετ με 6-2, έπειτα από 2 ώρες συνολικού αγώνα, εγκατέλειψε τη μάχη.

Πηγή:
www.sport24.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.