Συγκινεί ο Ιμπραΐμοβιτς: «Ο γιος μου έκλαψε όταν έφυγα»

20:06 | 22/03/2021

Ο μεγάλος άσος της Μίλαν, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, επέστρεψε μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας στην Εθνική Ομάδα της Σουηδίας, έπειτα από τετραετή απουσία, δηλώνοντας «παρών» για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 κι αποκάλυψε πώς ο γιος του δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι, για να ενταχθεί στην ομάδα του Γιάνε Άντερσον.

Ο 39χρονος φορ, που αποσύρθηκε απ’ το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα μετά το Euro 2016, ένιωσε έναν... κόμπο στο λαιμό του, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (22/03) τι του είπαν οι γιοί του, ο 14χρονος Μαξιμίλιαν και ο 12χρονος Βίνσεντ, όταν αποφάσισε να αποδεχθεί το προσκλητήριο της Εθνικής Σουηδίας και να «επιστρέψει» και σε εθνικό επίπεδο.

«Ο Βίνσεντ έκλαψε όταν έφυγα» είπε ο «Ίμπρα» πριν βουρκώσει κι ο ίδιος, καθώς ένιωσε ξανά μέσα του το συναίσθημα της επιστροφής στο συγκρότημα της εθνικής ομάδας, στην πρώτη του συνάντηση με τα ΜΜΕ μετά την κλήση του κι έχοντας δίπλα του και τον Γιάνε Άντερσον.

Ο αρχίσκόρερ της Εθνικής Σουηδίας, με 62 γκολ σε 116 παιχνίδια, δήλωσε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα στα τέλη του 2020 ότι ήθελε να επιστρέψει στην Εθνική κι ο Άντερσον δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ταξιδεύοντας στο Μιλάνο για να διευθετήσει τους όρους της επιστροφής του πρώην αρχηγού της σκανδιναβικής ομάδας.

«Το να παίζεις στην Εθνική Ομάδα είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις ως ποδοσφαιριστής και καθώς τους παρακολουθούσα (σ.σ. Εθνική Σουηδίας), ένιωσα μέσα μου ότι μπορώ να τους βοηθήσω. Νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι. Προφανώς δεν εξαρτάται από εμένα, τα θέλω ενός παίκτη κι ενός προπονητή, πρέπει να ταιριάζουν μαζί» τόνισε ο 39χρονος άσος και πρόσθεσε:

«Έχω την ευκαιρία τώρα να παίξω για τη χώρα μου και θα το κάνω με τιμή, αλλά δεν είναι μόνο γι' αυτό. Μοιάζει ότι μου αρκεί και πως είμαι χαρούμενος, μόνο που βρίσκομαι εδώ. Αλλά είμαι εδώ για να πάρω αποτελέσματα, για τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και για ολόκληρη τη χώρα. Όσο κι αν μιλάω εδώ, αν δεν φέρω αποτελέσματα, εδώ δεν σημαίνει τίποτα».

Η Σουηδία θα φιλοξενήσει τη Γεωργία στον πρώτο προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2022 την Πέμπτη (25/03) πριν επισκεφθεί το Κόσοβο τρεις ημέρες αργότερα, ενώ θα ολοκληρώσει τη σειρά των αγώνων της με φιλικό εναντίον της Εσθονίας.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.