Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για στημένους αγώνες τένις

12:13 | 17/01/2019

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γάλλος τενίστας Ίγκο Νις, σε συνέντευξη του στην «Equipe»

Ο Ιγκό Νις αγωνίσθηκε στο διπλό στο Αυστραλιανό Οπεν, με συμπαίκτη τον συμπατριώτη του, Μπενουά Περ και αποκλείσθηκαν στον 1ο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης. Ο 27χρονος Γάλλος τενίστας, που βρίσκεται στο Νο 451 της παγκόσμιας κατάταξης και στην 90η θέση της εθνικής κατάταξης, μίλησε «έξω από τα δόντια» στην «Equipe», σχετικά με τους «στημένους αγώνες», θέμα που αποκάλυψε πρόσφατα η έγκυρη γαλλική εφημερίδα.

«Εκτίμηση μου, είναι πως υπάρχουν πάρα πολύ λίγοι παίκτες που δεν έχουν προσεγγισθεί, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να χάσουν ένα σετ, έναν αγώνα, έναν τελικό. Εμένα μου έχει συμβεί 2-3 φορές. Και αμέσως ενημέρωσα τον αρμόδιο διαιτητή. Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε εβδομάδα, σε όλον τον πλανήτη. Ολοι οι αγώνες πρόκρισης Futures, είναι διαθέσιμοι για στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου», αποκάλυψε ο Νις και συνέχισε: «Θα πρέπει να αναρωτηθούμε, πως γίνεται κάποιος από το Ουζμπεκιστάν να στοιχηματίζει σε έναν τέτοιο αγώνα που διεξάγεται στην Τουρκία; Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, ειδικά σε τουρνουά αυτού του επιπέδου».

Στο πλαίσιο του σκανδάλου, δύο Γάλλοι τενίστες είναι υπό κράτηση. Και το σχόλιο του Νις, είναι αποκαλυπτικό: «Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό. Ομως σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν σκέπτονται πολύ. Τους προσφέρουν ένα καλό ποσό και θεωρούν ότι στον κόσμο του τένις που γίνονται τόσοι αγώνες, δεν θα γίνουν αντιληπτοί. Είναι αυτοί που δεν σκέπτονται και σήμερα θα το πληρώσουν. Ξέρουν ότι σ΄ αυτά τα τουρνουά δεν υπάρχουν υψηλές αμοιβές και αποφασίζουν να το διακινδυνεύσουν».

Η συνέχεια των δηλώσεων του Γάλλου τενίστα, είναι ακόμη πιό αποκαλυπτική: «Δεχόμαστε πολύ περισσότερα απειλητικά μηνύματα, από προτάσεις. Με αριθμούς θα μπορούσα να πω, πως σε ετήσια βάση δεχομαστε 50 μηνύματα για να χάσουμε και 150 απειλητικά! Μέσω των οποίων, γίνεται λόγος για την οικογένεια σου, την σύντροφο σου. Φθάνουν στο σημείο να σου εύχονται να ασθενήσεις από καρκίνο! Σου λένε πως ξέρουν που μένεις, ότι θα σε βρουν και θα σε σκοτώσουν! Υπάρχει ένας παίκτης, ο Ντάστιν Μπράουν (σ.σ. Γερμανός, στο Νο 173 της παγκόσμιας κατάταξης), ο οποίος ανήρτησε τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συμβαίνει κάθε ημέρα, σε όλους τους παίκτες. Συμβαίνει διαρκώς»!

    Στην εύλογη ερώτηση, αφού είναι τόσο διαδεδομένο αυτό το φαινόμενο, γιατί δεν υπάρχει αντίδραση, ο έμπειρος τενίστας, απαντά: «Αρκετοί παίκτες το κάνουν. Ομως υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος. Το λέμε τρεις, τέσσερις φορές. Από κάποια στιγμή και μετά, αυτά τα μηνύματα δεν μας κάνουν κακό. Συνηθίζουμε. Απλώς, υπάρχουν εκεί».

 Οσον αφορά στην προσωπική του εμπειρία, ο Νις, αποκάλυψε: «Στην μία φορά που μου πρότειναν χρήματα, το ποσό ήταν μεταξύ 1.500 και 2.000 ευρώ και ήταν για να χάσω σε έναν τελικό»...

Πηγή:
ΑΠΕ ΜΠΕ
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.