Συγκλονιστικός Ρίκσεν: «Ο χρόνος μου τελειώνει…»

12:29 | 15/06/2019

Ο πρώην αρχηγός της Ρέιντζερς προετοιμάζεται για το τελευταίο φιλανθρωπικό event που διοργανώνει.

Ο Φερνάντο Ρίκσεν χάνει τη μάχη με την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση που τον ταλαιπωρεί.

Βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι και μιλάει μόνο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στο νέο μήνυμα του αποκαλύπτει με δάκρυα στα μάτια ότι το μυαλό του λειτουργεί, όμως το σώμα δεν ακολουθεί και ο χρόνος του τελειώνει.

«Είμαι σε μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση ώρα και πρέπει να πάρω ορισμένες αποφάσεις σχετικά με την υγεία μου, προκειμένου να έχω ενέργεια για να εστιάσω στη μάχη μου με τη νόσο. Για αυτό το ερχόμενο θα είναι το τελευταίο μου φιλανθρωπικό event. Το σώμα μου δεν μπορεί να αντέξει άλλο.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το σώμα δεν δουλεύει πια και το μυαλό σου λειτουργεί χωρίς προβλήματα. Σταδιακά χάνεις την ομιλία σου, μετά τα πόδια σου αρχίζουν να τρέμουν και στο τέλος δεν μπορείς να τα αισθανθείς και πέφτεις, εξου και τα σημάδια που έχω.

Το μυαλό σου, ωστόσο, μπορεί και αντιλαμβάνεται τα πάντα. Το πιο δύσκολο για εμένα είναι ότι έχασα την ανεξαρτησία μου και τώρα ζητώ βοήθεια. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για εμένα. Μέχρι και τώρα έχω ελπίδα ότι ίσως να είμαι ο πρώτος που θα νικήσει τη νόσο, όμως ταυτόχρονα είμαι και ρεαλιστής.

Ξέρω ότι ο χρόνος μου τελειώνει. Το μόνο που έχω να κάνω είναι συνεχίσω να μάχομαι, αν και κάποιες φορές μου είναι αδύνατο», αναφέρει ο Ρίκσεν.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.