Τα δεδομένα για τελικό στο Παγκρήτιο

Betsson Κύπελλο Ελλάδας

Το Capitano.gr έψαξε και ρώτησε αν έχει «πέσει στο τραπέζι» η πρόταση τελικού κυπέλλου στο Παγκρήτιο με μαθητές.

Από τη στιγμή που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εξασφάλισαν σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους πρώτους αγώνες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και Λαμία, άρχισαν οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις και προτάσεις για το που θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου, εφόσον τεθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αντιμέτωποι οι δύο Δικέφαλοι.

Επισήμως, βέβαια, δεν έχει γίνει καμία κίνηση, αφού ΕΠΟ και υφυπουργείο θέλουν πρώτα να οριστικοποιηθεί ότι ο τελικός θα είναι ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, θα περιμένουν δηλαδή και τις ρεβάνς. Ωστόσο, οι πρώτες σκέψεις άρχισαν από τη στιγμή που έγινε η κλήρωση των ημιτελικών και «γεννήθηκε» η πιθανότητα ενός νέου ραντεβού ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Τόσο η ΕΠΟ όσο και το υφυπουργείο και φυσικά και οι δύο ομάδες, θέλουν να διεξαχθεί ένα παιχνίδι χωρίς επεισόδια και παρατράγουδα εντός και εκτός γηπέδου. Ειδικά οι δύο ομάδες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να τιμωρηθούν και να ξεκινήσουν στο επόμενο πρωτάθλημα με μία ενδεχόμενη ποινή.

Εξ αρχής, λοιπόν, τέθηκε το ζήτημα του εξωτερικού και η πιθανότητα ο εφετινός τελικός να γίνει εκτός Ελλάδας (ακούστηκε το Κατάρ και η Γερμανία). Αυτή η ιδέα δεν έχει εγκαταλειφθεί, ωστόσο τις τελευταίες μέρες εξετάζονται ακόμα δύο ενδεχόμενα, τα οποία αναφέρει και η εφημερίδα LIVESPORT: το ένα είναι τελικός στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών (όπως έγινε το 2016 στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και τελικός στο ΟΑΚΑ με μαθητές.

Πάνω σε αυτό το ενδεχόμενο, το δεύτερο, ήρθε το ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος πρότεινε τελικό με μαθητές στο Παγκρήτιο, ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα στο μπάσκετ τα τελευταία δύο χρόνια με τελικούς στα Δύο Αοράκια μόνο με παιδιά στις εξέδρες.

Κι εδώ ερχόμαστε στο «φλέγον» ζήτημα: υπάρχει πιθανότητα να δούμε τελικό στο Ηράκλειο;

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capitano.gr, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει πέσει σαν ιδέα κάτι τέτοιο ούτε έχει συζητηθεί κάτι με τον Δήμο Ηρακλείου. Το αν υπάρχει σαν σκέψη αυτό, μπορεί να ισχύει, από πλευράς ΕΠΟ και υφυπουργείου, αλλά έως τώρα δεν έχει ειπωθεί κάτι για την περίπτωση του Παγκρητίου.

Και η αλήθεια είναι ότι οι επικεφαλής δεν θα το έβλεπαν με θετικό μάτι όχι γιατί δεν θα υπάρχει σωστή οργάνωση (ο Δήμος Ηρακλείου έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να διοργανώσει στην εντέλεια σπουδαίες διοργανώσεις), αλλά γιατί υπάρχει το θέμα των μετακινήσεων των δύο ομάδων, για το οποίο τίθεται θέμα ασφάλειας.

Το εύλογο ερώτημα είναι ότι και στο εξωτερικό αν γίνει ο τελικός πάλι θα τεθεί ζήτημα ασφαλείας για τις μετακινήσεις των δύο αποστολών; Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι πιο ελεγχόμενα, αφού στο εξωτερικό θα υπάρξει βοήθεια των εκεί αστυνομικών δυνάμεων.

Θυμίζουμε ότι στο Παγκρήτιο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα (ένα μεγάλο ποσοστό έχει ολοκληρωθεί, εκτός του στεγάστρου) για να υποδεχθεί την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στα προκριματικά του Euro 2020. Θυμίζουμε επίσης ότι δεν θα γίνουν τον προσεχή Ιούνιο τα ματς με Αρμενία και Ιταλία για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να μην είναι όλα έτοιμα.

Αυτά εννοείται ότι τα γνωρίζουν στην ΕΠΟ και στο υφυπουργείο και γι' αυτό δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα ενδεχόμενο να τεθεί επισήμως επί τάπητος η πρόταση ο εφετινός τελικός της 11ης Μαϊου να γίνει στο Ηράκλειο.

Η τελευταία φορά που το Παγκρήτιο «έπαιξε» δυνατά για έδρα του τελικού ήταν το 2017, ωστόσο το θέμα δεν προχώρησε με το ντέρμπι να διεξάγεται στον Βόλο με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σαββίδης: «Τελικός στην Κρήτη με μαθητές»

Σκέψεις για τελικό κυπέλλου με μαθητές

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.