Τα δεδομένα στον ΟΦΗ για «Ομάδα Β’»

20:25 | 28/05/2021

Ποιες είναι οι προθέσεις του Ομίλου μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο.

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει γνωστό ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ προτίθενται να δημιουργήσουν «Ομάδα Β».

Τα συγκεκριμένα σύνολα θα πάρουν μέρος στην ερχόμενη Super League 2, χωρίς, ωστόσο, να έχουν τη δυνατότητα ανόδου, ενώ για μία τριετία υπάρχει πλάνο για να μην υποβιβάζονται κιόλας.

Πρόκειται για ρόστερ νεαρών παικτών, καθώς μόλις 5 θα είναι ηλικίας 22-23 ετών, θα υπάρχουν και 10 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν υποχρεωτικά παρουσία τριών ετών σε υποδομές / ακαδημίες οποιασδήποτε ομάδας, όπως επίσης και ο επιτρεπόμενος αριθμός ξένων της κατηγορίας.

Από’ κει και πέρα, και ο Βόλος προτίθεται να φτιάξει ανάλογη ομάδα, αλλά για συμμετάσχει στη Football League.

Αποτελεί, έτσι, ερωτηματικό τι πρόκειται να πράξουν στον ΟΦΗ και αν οι «ασπρόμαυροι» προχωρήσουν στη σύσταση «Ομάδας Β».

Στην παρούσα φάση το συγκεκριμένο «σενάριο» δε βρίσκει πρόσφορο έδαφος και δε δείχνει να «περπατάει».

Ο ηρακλειώτικος σύλλογος σαφώς και θέλει να δώσει μεγάλο «βάρος» στις υποδομές, οι οποίες αποτελούν ένα βασικό «πυλώνα» της φιλοσοφίας του.

Είναι, πάντως, αλήθεια πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό δεν έχει επιτρέψει στους ανθρώπους του Ομίλου να δουλέψουν το σχέδιο τους, όπως οι ίδιοι θα ήθελαν.

Έχουν, έτσι, αξιολογήσει όλα τα δεδομένα και ξέρουν ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Για να παρθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες δομές, η απαιτούμενη οργάνωση και να έχει φυσικά εξασφαλιστεί το οικονομικό μέρος της όλης υπόθεσης.

Σύμφωνα, επομένως, με τα τωρινά δεδομένα, ο ΟΦΗ δεν κάνει τέτοια κίνηση, όμως δεν πρέπει ν’ αποκλειστεί η προοπτική να συμβεί στο μέλλον, εφόσον, βέβαια, οι συνθήκες έχουν «ωριμάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Συγχρωτισμός» στα στόπερ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.