Ο ΟΦΗ το τόλμησε και το πλήρωσε ακριβά...

Απόψεις

Ο ΟΦΗ πήρε το ρίσκο στο «Καραϊσκάκης», το οποίο δεν του βγήκε, και μοιραία γνώρισε τη συντριβή.

Ο Όμιλος βρίσκεται με την… πλάτη στον τοίχο και είναι υποχρεωμένος να ψάχνει παντού τη νίκη. Αυτό έκανε και κόντρα στον Ολυμπιακό την Δευτέρα (25/02), σ’ ένα ματς υψηλής… επικινδυνότητας. Ο τρόπος προσέγγισης του στο παιχνίδι αυτό δείχνει.

Ο Βέρα δε θέλησε να… περιμένει τους «ερυθρόλευκους» στο μισό γήπεδο και ούτε παρέταξε το συγκρότημα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και φιλοσοφία στο φαληρικό στάδιο. Η ανάγκη για βαθμούς οδήγησε τον Χιλιανό τεχνικό στη λογική του να χτυπήσει στα ίσα τον αγώνα.

Μέσα σε μια έδρα, που οι περισσότερες ομάδες έχουν ως αρχικό μέλημα τους να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Ο ΟΦΗ δεν το έκανε αυτό ίσως και επειδή ο χρόνος πιέζει… Κυνήγησε το μεγάλο «κόλπο», στη «μάχη» για τη σωτηρία, αφού ένα «διπλό» θα άλλαζε τα πάντα. Η ομάδα του Ηρακλείου προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο. Ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και να κάνει το παιχνίδι της.

Ο Όμιλος ρίσκαρε και δεν του βγήκε. Η… οπτική γωνία από μέσα από την οποία είδε την αναμέτρηση είχε τη δική της εξήγηση. Απλά οι πιθανότητες για να τα καταφέρει ήταν εκ προοιμίου μικρές. Η άμυνα ανέβηκε ψηλά και όταν ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα για εκείνον.

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει περισσότερο δεν είναι η έκταση της ήττας, όσο τα πολλά ατομικά φτηνά λάθη και ο χαμηλός βαθμός που πήραν αρκετοί παίκτες στο κομμάτι της τακτικής. Γιατί στην επανάληψη το συγκρότημα του Μάρτινς έφτανε με άνεση απέναντι από τον Στρέζο και οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ… πελαγοδρομούσαν.

Το παιχνίδι αυτό πάει, πέρασε… Οι «ασπρόμαυροι»… τόλμησαν και το πλήρωσαν ακριβά. Τα κρίσιμα και τα πιο σημαντικά, πάντως, είναι μπροστά και άπαντες οφείλουν να καταλάβουν πως πια δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1: Παράδοση άνευ όρων

Βέρα: «Μου αρέσει να παίζω επιθετικά»

Ποτουρίδης: «Να καταθέσουμε την ψυχή μας»

Εγκώμια Μαρτίνς για ΟΦΗ και Βέρα

Δείτε τα γκολ της βαριάς ήττας του ΟΦΗ

Η βαθμολογία της Super League

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.