Τεράστια πρόκριση για τη Σάκκαρη

09:48 | 10/03/2018

H Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας της, καθώς επιβλήθηκε της Ashleigh Barty, No. 21 στον κόσμο, με 2-0 σετ, για να προκριθεί στον 3ο γύρο του BNP Paribas Open στο Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε έναν από τους καλύτερους αγώνες της στη σεζόν και πέτυχε μια εντυπωσιακή νίκη εις βάρος της Ashleigh Barty, με 6-4, 6-2, για να προκριθεί στις "32" καλύτερες του BNP Paribas Open.

Ήταν μια από τις σημαντικότερες νίκες για τη Μαρία, που ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη βάσει κατάταξης, αυτή επί της Elena Vesnina τον περσινό Οκτώβριο στην Wuhan. Όπως και η Ρωσίδα τότε, η Barty βρίσκεται στο Νο. 21 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Σάκκαρη έχει πετύχει και μια Top 10 νίκη, αυτή απέναντι στην Caroline Wozniacki στην Wuhan, όταν η Δανέζα βρισκόταν στο Νο. 6 του κόσμου. 

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μαρία, που έμεινε πίσω από νωρίς με 0-2. Ωστόσο η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πήρε τα 4 επόμενα games, για να αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα με 4-2 και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος, έστω κι αν χρειάστηκε το 5ο της set point για να κάνει το 6-4 στο 10ο game.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη δεν έχασε ούτε ένα service game της και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς της Barty. Μια στο 3ο game (2-1) και άλλη μια στο 7ο (5-2), για να δώσει διαστάσεις θριάμβου σε αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία της, που ολοκληρώθηκε έπειτα από 1 ώρα και 20 λεπτά αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα (6-4, 6-2), η Μαρία είχε κερδίσει και την Donna Vekic στον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Τώρα την περιμένει άλλη μια δύσκολη αποστολή στον 3ο γύρο του Indian Wells, όπου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της, απέναντι στην Αμερικανίδα Coco Vandeweghe, Νο. 17 στο ταμπλό.

Πηγή:
tennisnews.gr
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.