Θλίψη για το θάνατο του Νίκι Λάουντα

08:31 | 21/05/2019

Ο Νίκι Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των αγώνων της Formula 1, ''έφυγε'' τη Δευτέρα (20/05) σε ηλικία 70 ετών.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και ειδικότερα η F1 θρηνεί το χαμό του Νίκι Λάουντα, που έφυγε στα 70 του τα ξημερώματα της Τρίτης, σκορπώντας την απογοήτευση.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας Νίκι πέθανε ήσυχα, τη Δευτέρα 20ή Μαΐου 2019, με την οικογένειά του πλάι του», ανέφεραν οι οικείοι του θρυλικού πιλότου της F1 και αργότερα πολυσχιδούς επιχειρηματία σε ηλεκτρονικό μήνυμά τους που μεταδόθηκε από αυστριακά ΜΜΕ.

Ο Λάουντα υπήρξε μια μεγάλη φυσιογνωμία για την εποχή του στο χώρο της F1, κατακτώντας 3 πρωταθλήματα, δύο με τη Φεράρι το 1975 και το 1977, καθώς και ένα με τη ΜακΛάρεν το 1984. Χαρακτηριστική στιγμή της καριέρας της ήταν το ατύχημα στο Νίρμπουγκρινγκ το 1976, όταν το αυτοκίνητό του έπιασε φωτιά κι εκείνος κόντεψε να καεί, εξαιτίας των εγκαυμάτων που υπέστη στο κεφάλι, τα οποία, όμως, θεραπεύτηκαν με μεταμοσχεύσεις και έζησε με εμφανή τα σημάδια στο πρόσωπό του όλα αυτά τα χρόνια.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.