Τι «είδε» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

SMS

Παραλειπόμενα και παρασκήνια από την παρουσία της Εθνικής μπάσκετ στο Ηράκλειο. Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες.

Το τουρνουά Aegean ολοκληρώθηκε, η Εθνική πήρε υψηλό βαθμό στα δύο φιλικά παιχνίδια με Ουγγαρία και Ιράν, ο κόσμος της Κρήτης χόρτασε θέαμα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνεχίζει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιο, με στόχο πλέον το τουρνουά Ακρόπολις.

Τι άφησε η παρουσία της ελληνικής ομάδας στο Ηράκλειο; Ποιες οι εντυπώσεις και ποιες ήταν οι παρουσίες που ξεχώρισαν στα Δύο Αοράκια; 

Το Capitano.gr καταγράφει τα παραλειπόμενα:

* Έχουν να λένε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την οργάνωση του τουρνουά και για το φιλόξενο κλειστό στα Δύο Αοράκια. Οπως λένε, ήταν μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου που προκάλεσε το ενδιαφέρον και εκτός Ελλάδας. Xαρακτηριστικό ήταν και το «ευχαριστώ» της ΕΟΚ στους διοργανωτές για τη φιλοξενία.

* Ο λόγος φυσικά είναι απλός. Εκτός της ατμόσφαιρας και των γεμάτων εξεδρών, υπήρχε και ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Greek Freak ήταν πόλος έλξης για τον κόσμο, αλλά και τα ξένα Media που ασχολούνται ιδιαιτέρως με την Εθνική μας ενόψει Παγκοσμίου της Κίνας ακριβώς γι' αυτό: γιατί στο ρόστερ της είναι ο MVP του περσινού κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

* Γεμάτες εξέδρες και στα δύο φιλικά, ωραίος παλμός, πολλά παιδιά στις εξέδρες, τα περισσότερα εξ αυτών φορώντας τις φανέλες του Giannis, εξαιρετικό κλίμα. Ο κόσμος της Κρήτης και δη του Ηρακλείου «αγκάλιασε» για ακόμα μία φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Και μη το θεωρείτε κάτι απλό: μιλάμε για Αύγουστο μήνα και με δύο αντιπάλους που δεν τους λες... ελκυστικούς. Κι όμως, οι φίλαθλοι σχεδόν εξάντλησαν τα εισιτήρια τόσο στο ματς της Παρασκευής όσο και σε αυτό της Κυριακής.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ-ΕΛΛΑΣ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:117733


* Τις εντυπώσεις, βέβαια, «έκλεψε» και η οργάνωση των Μπακς. Η ομάδα του Μιλγουόκι ακολούθησε τον Αντετοκούνμπο ακόμα και στην Κρήτη, πάντα με διακριτικότητα, παρακολουθώντας τις προπονήσεις της Εθνικής. Εκ των βοηθών προπονητή των Μπακς, ο Μπεν Σάλιβαν, ο οποίος είναι υπεύθυνος στον τομέα των σουτ, βρέθηκε στο νησί, όπως διαβάσατε αποκλειστικά στο Capitano.gr και προπόνησε στα σουτ τον Έλληνα παίκτη, μετά το τέλος των προπονήσεων. Ο Σάλιβαν ήταν διακριτικός, δεν παρενέβη ποτέ στη δουλειά του Σκουρτόπουλου και του τεχνικού επιτελείου και μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση της Εθνικής, αλλά και την παρουσία του κόσμου στα Δύο Αοράκια.

* «Είναι όλοι επαγγελματίες και προπονούνται σκληρά», ήταν τα λόγια του Σάλιβαν στην κρατική τηλεόραση, στο ημίχρονο του φιλικού με την Ουγγαρία. Λόγια που έλεγε σε όποιον μιλούσε τις μέρες της παραμονής του στην Κρήτη. Μάλιστα, του άρεσε και η ατμόσφαιρα στις εξέδρες που του θύμισε... NBA, με τον κόσμο να έχει ιδιαίτερο παλμό δίχως ακρότητες παρά μόνο διάθεση να αποθεώσει την ελληνική ομάδα.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ-ΕΛΛΑΣ-ΜΕΣΑ2.jpg#asset:117734


* Για να επιστρέψουμε στον Αντετοκούνμπο, η παρουσία του στο Ηράκλειο μπορεί να ήταν το νούμερο 1 γεγονός, ξεπερνώντας ακόμα και την εκτός αθλητικών τοπική επικαιρότητα, μπορεί να αντιμετωπίστηκε ως γιορτή για την πόλη, ο ίδιος ωστόσο ήταν επαγγελματίας με τα όλα του. Προσπάθησε να ικανοποιήσει όσο μπορούσε τους φιλάθλους στα αυτόγραφα και τις σέλφι, αλλά  ποτέ δεν βγήκε εκτός προγράμματος. Ήταν τύπος και υπογραμμός, υπόδειγμα επαγγελματία, σεβόταν απόλυτα τον Θανάση Σκουρτόπουλο και το πρόγραμμα και γι' αυτό ίσως να... ξίνισε πολλούς το όλο σκηνικό, αφού περίμεναν... πανηγυράκι. Όχι, ο Giannis και η Εθνική δεν κατέβηκαν για διακοπές στην Κρήτη. Κατέβηκαν για να προπονηθούν και να δώσουν δύο φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μία διοργάνωση στην οποία θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Δεν το φωνάζουν, δεν τάζουν «λαγούς με πετραχείλια», αλλά μέσα τους ξέρουν ότι ο στόχος μπορεί να είναι κάτα παραπάνω σε σχέση με άλλες διοργανώσεις του πρόσφατου παρελθόντος.

* Κι αν ξίνισε κάποιους το γεγονός ότι δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά (πιο κοντά από το παρκέ) τον Αντετοκούνμπο, ταυτόχρονα τους εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός και η σοβαρότητά του. Το ίδιο εντυπωσίασε και τους ανθρώπους των Μπακς που ήταν η «σκιά» του στην Κρήτη.

* Μάλιστα, σχολιάστηκε ιδιαιτέρως η εικόνα του Γιάννη στα δύο φιλικά. Θύμισε τον Αντετοκούνμπο του NBA. Υψηλή αγωνιστική ετοιμότητα και πάθος. Το πάθος το έβλεπες και στα καρφώματα. Γουστάρει που παίζει στην Εθνική, θέλει να τη «σηκώσει» στις πλάτες του, θέλει μία διάκριση με την φανέλα της.

ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ-ΕΛΛΑΣ-ΜΕΣΑ3.jpg#asset:117735


* Και ποιους δεν είδαμε στα Δύο Αοράκια, στα δύο φιλικά. Φορείς, επιχειρηματίες, άνθρωποι του ηρακλειώτικου αθλητισμού, άνθρωποι του ποδοσφαιρικού ΟΦΗ. Τεράστιο το ενδιαφέρον για την Εθνική, αλλά και τον σταρ των Μπακς.

* Κι επειδή αναφερθήκαμε στον κόσμο και του «βγάλαμε το καπέλο» για την παρουσία του στα δύο φιλικά, πρέπει να γίνει μία αναφορά και σε όσους φρόντισαν από την πρώτη στιγμή που βγήκαν τα εισιτήρια να ζητούν επιτακτικά το... τζάμπα. Οι τιμές των εισιτηρίων για το τουρνουά δεν ήταν απαγορευτικές (15 και 10 ευρώ), πόσο μάλλον για τους έχοντες την οικονομική δυνατότητα. Κι όμως, τα τηλέφωνα «έσπασαν», τα messenger «πήραν φωτιά», τα viber χτυπούσαν σαν παλαβά για ένα δωρεάν εισιτήριο ή μία πρόσκληση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουρές στα Αοράκια για την Εθνική

Γεμάτο... ΟΦΗ το κλειστό στα Δύο Αοράκια

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο με τους γιους του Νίκου Ζήση

Αποθεώθηκε και σε... club ο Γιάννης

Σχόλιο: Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του

Σχόλιο: Η Ελλάδα του Γιάννη

Το κοινό της Κρήτης αποθέωσε την Εθνική

Αποθέωση Γιάννη κατά την αναχώρηση!

Οι Μπακς στα Δύο Αοράκια

Βοηθός προπονητή των Μπακς: «Είμαι εδώ για να δουλεύω με τον Γιάννη»

Το «ευχαριστώ» της ΕΟΚ στην Κρήτη

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.