Ο ΟΦΗ έχει ανάγκη το Κύπελλο

Απόψεις

Μια καλή πορεία στο εφετινό Κύπελλο θα βοηθήσει τον ΟΦΗ και στην προσπάθεια του στη Super League.

Ο βασικός στόχος του Ομίλου την τρέχουσα σεζόν είναι το πρωτάθλημα, καθώς θέλει… διακαώς να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτό φυσικά μπορεί να το κατανοήσει εύκολα ο καθένας, χωρίς ιδιαίτερες αναλύσεις. Το αντικειμενικό ζητούμενο για το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου δε θα μπορούσε στην παρούσα φάση να ήταν κάτι άλλο.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως βλέπει με αδιαφορία τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο. Όχι μόνο λόγω νοοτροπίας και φιλοσοφίας, αλλά και επειδή κάτι τέτοιο επιτάσσει η ιστορία του. Ο ΟΦΗ θέλει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο μακριά στη διοργάνωση, αφού τα κέρδη θα είναι πολλά. Η κατάκτηση του τίτλου σαφώς και δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τους «ασπρόμαυρους», αν και στα νοκ-άουτ ματς όλα μπορούν να συμβούν, ενώ ανέκαθεν ο θεσμός επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Ξέχωρα, όμως, από το αγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης και το ερώτημα αν ο ΟΦΗ μπορεί να χωρέσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, μια αρκετά καλή πορεία στο Κύπελλο θα βοηθήσει σημαντικά τους «ασπρόμαυρους» και στην προσπάθεια τους στη Super League. Γιατί ναι μεν με τα επιπλέον ματς ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών και η ομάδα επιβαρύνεται με έξτρα κούραση, ωστόσο η διάκριση στο Κύπελλο θα εκτοξεύσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του Παπαδόπουλου. Θα τους γεμίσει αυτοπεποίθηση και θ’ αποτελέσει ένα σημαντικό ψυχολογικό ντοπάρισμα στη «μάχη» για την παραμονή.

Το… διπλό ταμπλό που θα κληθεί να παίξει το νέο έτος ο ηρακλειώτικος σύλλογος μπορεί να μοιάζει ενδεχομένως «επικίνδυνο», ωστόσο είναι πιθανό κιόλας ν’ αποδειχθεί… ευεργετικό για τον Όμιλο. Με τις βελτιωτικές κινήσεις, άλλωστε, που γίνονται το ρόστερ αποκτάει μεγαλύτερος βάθος και ποιότητα, στοιχεία που προσφέρουν περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερη… ευελιξία διαχείρισης στον 47χρονο τεχνικό. Κύπελλο και Super League μπορούν να εξελιχθούν σε μια αμφίδρομη διαδικασία με εξαιρετικά ευνοημένο τον ΟΦΗ.

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.