Το «my way» του ΟΦΗ και το εύκολο γκολ

Απόψεις

Ο ΟΦΗ έπαιξε ξανά σε συνθήκες υψηλής πίεσης και έδειξε για ακόμα μία φορά πως μεγαλώνει μέσα από το παιχνίδι του.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν το πιο δύσκολο από αυτά που έχει δώσει εκτός έδρας έως τώρα ο ΟΦΗ με τους λεγόμενους «μεγάλους». Πιο δύσκολο κι από Λεωφόρο και Τούμπα. Βγάζουμε από την εξίσωση την Αγιά Σοφιά και το ματς με την ΑΕΚ, αφού ακόμα ο ΟΦΗ δεν ήταν ομάδα Νταμπράουσκας.

Κι επειδή ακριβώς ο ΟΦΗ έχει γίνει ομάδα Νταμπράουσκας ήταν και το πιο δύσκολο ματς αυτό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έπαιξε με έναν Ολυμπιακό που ήξερε τι θα αντιμετωπίσει ακριβώς λόγω των αγώνων σε Λεωφόρο και Τούμπα με τον Μίτσελ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του ΟΦΗ. Έπαιξε με έναν Ολυμπιακό που στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το γκολ του Ελ Αραμπί έχει κάνει την καλύτερή του εφετινή εμφάνιση.

Το ματς το κρατάει ο Μανδάς με τις εντυπωσιακές του επεμβάσεις, με την τρομακτική αντίληψη των φάσεων και τις φοβερές του ικανότητες. Ειρήσθω εν παρόδω ελπίζουμε πως τον είδε ο Πογέτ που ήταν στο γήπεδο, αφού μιας και δεν κατεβαίνει στο Ηράκλειο είχε την ευκαιρία χθες να παρακολουθήσει από κοντά έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος.

Αφού λοιπόν ο ΟΦΗ γλιτώνει από την "καταιγίδα" του Ολυμπιακού στο β' μέρος, μένει ζωντανός, βγαίνει μπροστά στα τελευταία λεπτά και διεκδικεί με μεγάλες ευκαιρίες να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Αφού πρώτα προηγήθηκε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο το οποίο εκτός από το γκολ του Ντίκο είχε έναν ΟΦΗ με καλή άμυνα, σωστή κυκλοφορία και ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις.

Ο ΟΦΗ την Κυριακή είχε υψηλότερο βαθμό δυσκολίας από Τούμπα και Λεωφόρο. Έπαιξε με έναν αντίπαλο που τον απείλησε και τον βραχυκύκλωσε αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Χάμες και Μπιέλ να είναι οι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων και τον Μανδά να κρατάει με νύχια και με δόντια το σκορ ώστε να μπορεί η ομάδα του να ελπίζει μέχρι το φινάλε.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΟΦΗ δεν διαφοροποίησε την αγωνιστική του νοοτροπία, αυτή που του περνάει ο Νταμπράουσκας. Ούτε ο ίδιος ο Λιθουανός προπονητής πήγε σε λύσεις... εκτάκτου ανάγκης. Πιστός στο πλάνο και στις σκέψεις του, δεν ενίσχυσε την άμυνα όταν ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έριξε στο ματς Γκρόνινγκ, Μπάκιτς, Τσιλιανίδη, έβαλε και τον Μπαλογιάννη για να φτιάξουν τα πράγματα στη (χαμένη) μεσαία γραμμή και λίγο έλειψε να δικαιωθεί στις χαμένες ευκαιρίες. Ειδικά σε αυτή του Μπάκιτς στο φινάλε.

Το θέμα δεν είναι ότι ο ΟΦΗ έχασε από τον Ολυμπιακό, αλλά πως μπήκε να παίξει. Φέρτε στο μυαλό σας το ματς του πρώτου γύρου και τις αντίστοιχες εικόνες του τότε ΟΦΗ με τον ΟΦΗ του τώρα. Ναι, ο τότε ΟΦΗ δεν ήταν ακόμα έτοιμος, είχε απουσίες, αλλά η νοοτροπία είναι αυτή που παίζει ρόλο.

Ο ΟΦΗ προχθές μετά το 0-1 του Ντίκο δεν κλείστηκε. Δεν το γύρισε στην κλωτσοπατινάδα ούτε πήγε σε τακτικές άλλων ομάδων για να εκνευρίσει τον αντίπαλο. Συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του, έψαξε και δεύτερο γκολ, διατήρησε το πλάνο του, το οποίο χάλασε μόνο όταν ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με ορμή και τον έκλεισε στα καρέ του. Αυτό δεν ήταν επιλογή του ΟΦΗ, να αφήσει δηλαδή τους Πειραιώτες να τον απειλούν, ήταν η αδυναμία της στιγμής, ήταν το μυαλό που "χάλασε" και έφερε την "τρικυμία".

Όταν ο ΟΦΗ συνήλθε και απέκτησε ξανά το θάρρος του, θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στους "ερυθρόλευκους" και τώρα να γράφουμε για τον αήττητο ΟΦΗ σε Λεωφόρο, Τούμπα και Καραϊσκάκη.

Είναι δεδομένο πως ο Νταμπράουσκας θα αντιμετωπίσει αυτό το ματς με την απαιτούμενη προσοχή ώστε να μάθουν οι παίκτες από τα λάθη τους. Να τους δυναμώνει κι άλλο, να τους δώσει να καταλάβουν ότι ο ΟΦΗ πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το αγωνιστικό μοτίβο της υψηλής έντασης και της νοοτροπίας της μεγάλης ομάδας, που τέτοια είναι ο ΟΦΗ.

Ο ΟΦΗ έχασε στο Φάληρο, αλλά κέρδισε πράγματα που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια. Έβγαλε πολλά από τα στοιχεία του Λιθουανού προπονητή και προφανώς έχει δουλειά ακόμα για να βελτιωθεί κι άλλο, αλλά και μόνο το γεγονός ότι ο κόσμος της ομάδας έμεινε στο φινάλε με το "αχ" της χαμένης ευκαιρίας για ένα καλύτερο αποτέλεσμα και όχι με το "ουφ" του "δεν πάθαμε και τίποτα", λέει πολλά. Αυτή η αύρα από τους τελευταίους αγώνες και τις εμφανίσεις της ομάδας είναι που μένει.

Ο ΟΦΗ μεγαλώνει ξανά μέσα από το παιχνίδι του, από τον τρόπο που παίζει και πώς αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο. Μεγαλώνει αποκτώντας πίστη για να γιγαντώσει την αυτοπεποίθησή του. Θα μεγαλώσει κι άλλο τώρα που ενισχύθηκε μεταγραφικά και απέκτησε έναν φορ, τον Λουίζ Φελίπε, που θα επαναφέρει την κανονικότητα και στην επίθεση. Ο ΟΦΗ αποκτά το εύκολο γκολ που του έλειπε. Τώρα αρχίζουν τα καλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια με ΠΑΣ Γιάννινα

Σε ποια ματς θα απουσιάσουν Πασαλίδης και Λάρσον

Σήμερα στο Ηράκλειο ο Φελίπε για τις υπογραφές με τον ΟΦΗ

Ντέμης: «Φοβερός ο Μανδάς, μου αρέσει ο Νταμπράουσκας»


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.