Το «rewind» του Μαρινάκη

ΟΦΗ

Ο παίκτης του ΟΦΗ χρησιμοποιείται και ως κεντρικός αμυντικός. Μια θέση που γνωρίζει από πολύ παλιά…

Από τα μέσα της περασμένης σεζόν στον Όμιλο είναι της… μόδας οι ποδοσφαιρικές «βαφτίσεις». Ο Νέιρα από ένα κλασικό 10άρι έγινε ένας μέσος box to box, πολυτελείας κιόλας, ενώ ο Γιαννούλης έχει εγκαταλείψει το αριστερό άκρο της άμυνας και αγωνίζεται πλέον ως στόπερ.

Και οι αλλαγές αυτές ήταν άκρως αποτελεσματικές τόσο για τους παίκτες, όσο και για τον ηρακλειώτικο σύλλογο.

Από τα φιλικά της προετοιμασίας κάτι ανάλογο συνέβαινε και με την περίπτωση του Νίκου Μαρινάκη. Ο 26χρονος άσος των «ασπρόμαυρων» έχει «συστηθεί» στο πανελλήνιο ποδοσφαιρικό στερέωμα ως δεξιός μπακ.

Στους «ασπρόμαυρους», ωστόσο, έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά και ως κεντρικός αμυντικός, όπως και στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Σαν ακραίο μπακ έγινε γνωστός στον Παναθηναϊκό και από την ίδια θέση συνέχισε την καριέρα του στη Νίκη Βόλου και στον Παναιτωλικό, πριν κατηφορήσει το περασμένο καλοκαίρι στα πάτρια εδάφη, για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως εδώ δεν πρόκειται για ακόμη μία «βάφτιση». Και αυτό γιατί ο Μαρινάκης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο ως στόπερ.

Στα πρώτα του «βήματα», δηλαδή, στα τμήματα υποδομής του Ηροδότου, αγωνιζόταν εκεί και είχε μια πρώτη εμπειρία.

Άλλες, βέβαια, οι απαιτήσεις τότε και άλλες τώρα. Ο Μαρινάκης ανταποκρίνεται μια χαρά και σ’ αυτό το ρόλο, κάτι που έχει να κάνει όχι μόνο με το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Είναι αρκετά οξυδερκής, «διαβάζει» σωστά το παιχνίδι και παρουσιάζεται πάντα πολύ ήρεμος και ψύχραιμος στο χορτάρι.

Η δουλειά του είναι «αθόρυβη» στον αγωνιστικό χώρο και πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή, ο οποίος γνωρίζει σε υψηλό βαθμό το στυλ και τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει το τεχνικό επιτελείο.

Η παρουσία του, έτσι, στην αρχική ενδεκάδα του ΟΦΗ θεωρείται σημαντική και η ευελιξία που παρέχει στον Σίμο, αφού μπορεί ν’ αγωνιστεί το ίδιο καλά σε αρκετές θέσεις, τον έχει κάνει σε μια πολύτιμη μονάδα του Ομίλου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτοιμος για το restart ο Φελίπε

ΟΦΗ, ο απολογισμός: Τι είδαμε και τι θα δούμε

Η τελευταία φορά που έμεινε «άσφαιρος»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.