Τον «ξεγύμνωσε»…

Απόψεις

Η ήττα από τον Άρη φανέρωσε με τον χειρότερο τρόπο όλα τα «κουσούρια» του ΟΦΗ.

Το στραπάτσο που υπέστη την Κυριακή (25/11) ο Όμιλος άγγιξε τα όρια του… bullying. Ακόμη και ο χειρότερος εχθρός της ομάδας να έγραφε το «σενάριο», τέτοιο επίλογο δε θα έδινε σίγουρα στον αγώνα. Το πιο άσχημο, εξάλλου, για τους «ασπρόμαυρους» είναι πως αυτή η ήττα δεν τους «βουλιάζει» αγωνιστικά, μα κυρίως ψυχολογικά.  

Τα δύο γκολ του Γιουνές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις… ξεγύμνωσαν τον ΟΦΗ και φανέρωσαν εντελώς… άκομψα όλα τα «θέματα» του ηρακλειώτικου συλλόγου. Οι παίκτες και ο Παπαδόπουλος με καταρρακωμένο πλέον ηθικό οφείλουν να σηκώσουν κεφάλι. Και δεν είναι φυσικά εύκολο να τα καταφέρουν.

Το τραγικό φινάλε δεν αποκλείεται ν’ αφήσει… κατάλοιπα. Στη «μάχη» με τον ίδιο του τον εαυτό ο Όμιλος δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα, που μπορεί να είχε κιτρινόμαυρο χρώμα, ωστόσο το «υπόβαθρο» του όλου προβλήματος ξεκινάει σίγουρα… εκ των έσω. Και μπορεί κάποιος εύλογα να επικαλεστεί τις πολλές και σοβαρές απουσίες. Η συγκεκριμένη παράμετρος έπαιξε δεδομένα το ρόλο της μέχρι τα… χασομέρια του ματς. Γιατί η αστραπιαία ανατροπή την κράτησε τελικά εκτός «κάδρου» του παιχνιδιού.

ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΚΟΤΖΑΜ (ΑΓΡΑΦΟ) ΝΟΜΟ

Το τέρμα του Σασί δε θα μπορούσε να ήταν κάτι διαφορετικό από άλλη μία επιβεβαίωση του… άγραφου νόμου που διέπει-τρόπον τινά-το ποδόσφαιρο χρόνια τώρα. Όποια ομάδα χάνει τις ευκαιρίες είναι εκείνη που δέχεται το γκολ. Και είναι αλήθεια ότι ο Άρης με την παρουσία του και τα δύο δοκάρια που είχε μέχρι το 75’, ήταν φανερά καλύτερος από το σύνολο του Παπαδόπουλου.

Ο «ασπρόμαυροι», δηλαδή, στη δεύτερη ουσιαστικά φάση τους στην αναμέτρηση προηγήθηκαν. Και σ’ ένα σημείο του ματς, που ο αντίπαλος είχε τον έλεγχο και το μομέντουμ είχε περάσει ξεκάθαρα στην πλευρά του. Για πρώτη φορά, εξάλλου, τη φετινή περίοδο η ομάδα του Ηρακλείου είχε πλησιάσει τόσο κοντά στο να πάρει αποτέλεσμα-και μάλιστα τη νίκη- από ένα παιχνίδι στο οποίο δεν την άξιζε.

Στο άψε-σβήσε, όμως, ο ΟΦΗ δυστυχώς… κατέρριψε αυτό τον νόμο και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει το ματς χάθηκε. Είναι αλήθεια πως η τύχη όχι μόνο δε χαμογέλασε, αλλά έδειξε το πιο σκληρό, το πιο αμείλικτο πρόσωπο της στον Όμιλο. Το όλο «σκηνικό» έμοιαζε με κακόγουστη φάρσα. Εκεί που λες: «επιτέλους, με… θέλει», η επόμενη στιγμή σε βρίσκει στα… πατώματα.

ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ

Και είναι αλήθεια πως σε μόλις 2 λεπτά οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν στη… φόρα όλα τα «κουσούρια» του ΟΦΗ. Τα δύο γκολ φανέρωσαν το μεγάλο πρόβλημα στα στημένα, την έλλειψη συγκέντρωσης, τις κακές αγωνιστικές «συμπεριφορές»,  τη μεγάλη ψυχολογική πίεση που υπάρχει, την απουσία αυτοπεποίθησης και πολλά ακόμη. Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, άλλωστε, φάνηκε ξανά πως η ομάδα δεν έχει φαντασία και ιδέες στο παιχνίδι της. Και στα καλά της διαστήματα στον αγώνα έκανε τα πάντα όπως έπρεπε, όμως η δημιουργία και οι εμπνεύσεις σταματούσαν έξω από την περιοχή του Κουέστα. 

Όπως και να’ χουν τα πράγματα, ο χρόνος δε γυρίζει πίσω και η ήττα από τον Άρη αποτελεί ήδη παρελθόν. Το ερώτημα είναι μπορεί μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου ο ΟΦΗ να βρει λύσεις για να βελτιώσει την εικόνα του και να πάρει βαθμούς ή η…. επιστήμη έχει ήδη σηκώσει ψηλά τα χέρια με την περίπτωση του;

 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.