ΑΕΚ-ΟΦΗ 2-1: Τον λύγισαν οι απουσίες

ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ στάθηκε καλα, αλλά προδόθηκε από τις πολλές ελλείψεις και έχασε 2-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Όμιλος προσπάθησε, ωστόσο τα σημαντικά του προβλήματα δεν του επέτρεψαν να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

O Βάτερμαν υπερασπίστηκε την εστία των φιλοξενούμενων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Ουές, Βαφέας, Διαμαντής, Λυμπρεράκης και Κοροβέσης.

Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σακόρ, Μεγιάδο, Μπαλογιάννης και Στάρτζεον και στην κορυφή ο Γιάννου.

Πολύ καλός μέχρι το 1-1

Τι κι αν οι γηπεδούχοι θέλησαν στο ξεκίνημα να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων; Οι "ασπρόμαυροι" ήταν στημένοι πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και με σωστή πίεση έβρισκαν εύκολα χώρους. Στο 5' απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μπαλογιάννη και στο επόμενο λεπτό, μετά από σουτ του ίδιου, η άμυνα δεν έδιωξε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Στάρτζεον, ο οποίος με ψύχραιμο σουτ έκανε το 0-1.

Οι παίκτες του Σίμου διαχειρίστηκαν ώριμα το ματς στη συνέχεια. Κυκλοφορούσαν την μπάλα με ηρεμία, ο Μπαλογιάννης και ο Στάρτζεον ήταν κεφάτοι, όταν δέχονταν την μπάλα, ενώ η αμυντική λειτουργία ήταν τέτοια, που δεν επέτρεπε στο σύνολο του Καρέρα ν' απειλήσει τον Βάτερμαν.

Το πλάνο του ΟΦΗ δούλευε στην εντέλεια, καθώς είχε αποτρέψει κάθε προσπάθεια δημιουργίας στους "κιτρινόμαυρους". Στο 29', μάλιστα, απείλησε με τον Σακόρ και γενικότερα είχε φέρει την αναμέτρηση στα μέτρα του.

Και ενώ ο ηρακλειώτικος σύλλογος δεν ένιωθε τον παραμικρό κίνδυνο, στο 32' ο Νεντελτσεάρου σκόραρε, έπειτα από φάουλ του Μάνταλου και κακή έξοδο του Βάτερμαν.

Ο Ρουμάνος είχε υποδειχτεί αρχικά οφ σάιντ, ωστόσο με χρήση VAR το γκολ μέτρησε.

Μετά το 1-1, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοση της, θέλησε να γίνει πιο πιεστική, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 44' είχε δοκάρι σε μονοκόμματο σουτ του Μαχαίρα.

Δεν είχε λύσεις

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ένωση ήταν πιο δραστήρια και ο Μαχαίρας στο 52' δεν... ξετύλιξε το δώρο του Λυμπεράκη, καθώς ο Βάτερμαν έκανε τεράστια επέμβαση.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να έχουν περισσότερες δυνάμεις από τον ΟΦΗ και πίεζαν από ψηλά τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν είχαν πια την άνεση να κρατούν την μπάλα και να ηρεμούν το παιχνίδι τους. Σ' αυτό το σημείο φάνηκαν οι πολλές απουσίες, που "πλήγωσαν" τους ηττημένους.

Ο Σίμος σε μια κίνηση να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του έριξε στη μάχη τον ντε Γκουζμάν. Και πράγματι ο Ολλανδός, στο ντεμπούτο του, ήταν ορεξάτος, αλλά η Ένωση συνέχισε να ελέγχει τη συνάντηση.

Στο 73' ο Λιβάγια προειδοποίησε και στο επόμενο λεπτό ο Σακχόφ με όμορφη ατομική ενέργεια και πλασέ σημείωσε το 2-1.

Οι "ασπρόμαυροι" ήθελαν να γίνουν πιο επιθετικοί, αλλά δεν είχαν τους τρόπους. Στο 77', βέβαια, ο Λυμπεράκης λίγο έλειψε να σκοράρει με μακρινό σουτ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και ο ΟΦΗ γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Λόπες (80' Ινσούα), Σάκχοφ, Κρίστισιτς, Μαχαίρας (56' Λιβάγια), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (80' Σβάρνας), Ανσαριφάρντ (67' Ολιβέιρα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Κοροβέσης, Σακόρ (87' Στάικος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης(62' ντε Γκουζμάν), Στάρτζεον (87' Νοικοκυράκης), Γιάννου (83' Γκαργκαλατζίδης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα γκολ της ήττας του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.