Του βγήκε η ψυχή του Ολυμπιακού για να προκριθεί!

00:32 | 12/08/2022

Έκαμψε το εμπόδιο της Σλόβαν στη διαδικασία των πέναλτι και πέρασε στα playoff του Europa League (1-1 κανονική διάρκεια, 2-2 παράταση, 4-3 πέναλτι)

Ο Ολυμπιακός έδειξε τάσεις αυτοχειρίας στη Σλοβακία, αλλά κατάφερε, έστω και στα πέναλτι, να πάρει την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Europa League και ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη συμμετοχή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και τη φετινή σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Σλόβαν Μπρατισλάβα με 4-3 στη «ρώσικη ρουλέτα», αφού το 90λεπτο έληξε 1-1 (όπως και το ματς της περασμένης εβδομάδας στο Φάληρο) και η παράταση 2-2.

Στον κανονικό αγώνα, ο Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο 54΄, αλλά ο Σάπονιτς ισοφάρισε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Στην παράταση, όπου οι Σλοβάκοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αμπένα, ο Αγκιμπού Καμαρά ξανάδωσε προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» στο 101΄, για να «απαντήσει» στο 108΄ ο Γκριν.

Οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση τον Απόλλωνα Λεμεσού (18/8 στην Κύπρο και 25/8 στο «Γ. Καραϊσκάκης») διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης, ακόμη κι αν αποκλειστούν όμως, θα συνεχίσουν στο Europa Conference League.

Η σειρά των πέναλτι:

Ραμίρες 1-0

άουτ Κούντε

Σάπονιτς 2-0

2-1 Μπουχαλάκης

Κούτσκα άουτ

2-2 Μασούρας

Γκριν 3-2

3-3 Αβιλα

Τσακβετάτζε αποκρ.

3-4 Βαλμπουενά

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλάντιμιρ Βάις): Τσόβαν, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο (69΄ Αγκμπο), Πάουσεκ (90΄ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90΄ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμραλ (85΄ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69΄ Σάπονιτς), Γκριν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85΄ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68΄ Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί (68΄ Τικίνιο / 91΄ Κανέ / 110΄ Βαλμπουενά), Ραντζέλοβιτς (80΄ Μανωλάς)

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.