Τουτζάρης: «Στο τέλος θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι»

14:38 | 23/02/2018

Αισιόδοξος για το μέλλον του Εργοτέλη παρουσιάσθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Γιώργος Τουτζάρης, στο πλαίσιο του απολογισμού που έκανε με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Football League.

Ο κ. Τουτζάρης μίλησε για τους έξι μήνες που η ομάδα βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του Μάγκετ Σάμι, για το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο, για τον ίδιο τον Αιγύπτιο επιχειρηματία, αλλά και για τη συνέχεια εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχία του πλάνου που υπάρχει στην κρητική ομάδα. 

Αρχικά ο Γιώργος Τουτζάρης γύρισε πίσω, στα όσα έγιναν από τα τέλη Ιουλίου, οπότε και ο Μάγκατ Σάμι απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Εργοτέλης: «Ξεκινώντας από το καλοκαίρι που ανέλαβε ο Σάμι στις 28/7, ξεκινήσαμε την προετοιμασία της ομάδας με 14 άτομα όλους και όλους. Από τότε έχει γίνει μια αναδιοργάνωση της ομάδας η οποία είναι επίπονη. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο για να συζητάμε για την ομάδα που έχουμε τώρα και είναι με 27 επαγγελματίες παίκτες. Είχαμε θέσει ένα πλάνο με στήριξη στα νέα παιδιά από πέρσι, καθώς και με νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες οι οποίοι θα βοηθούσαν το εγχείρημα. 

Θέλαμε να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, θα ικανοποιεί τον κόσμο, αλλά να έχει και νίκες για να σωθεί άνετα. Στο πρώτο κομμάτι σε αρκετά παιχνίδια το έχουμε καταφέρει. Στα αποτελέσματα δεν τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά, αλλά πιστεύουμε ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι καλύτερα τα πράγματα και στο τέλος θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι».

Αναφερόμενος περισσότερο στη βαθμολογική συγκομιδή, τόνισε: «Ο απολογισμός δεν είναι καλός και αυτός που περιμέναμε. Σε κάποια ματς δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Στους βαθμούς με 16 πόντους δεν είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά συνεχίζουμε και ελπίζουμε στο τέλος ότι θα είμαστε καλύτερα». 

Μιλώντας για τον Μάγκετ Σάμι και αυτό που λέγεται από πολλούς πως δεν είναι κοντά στην ομάδα με τη φυσική του παρουσία, ανέφερε: «Ο κ. Σάμι δεν είναι κάποιος που θα τον βλέπουμε στην καθημερινότητα της ομάδας όπως είχαμε πει. Σε όλες τις ομάδες του υπάρχει ένας τζένεραλ μάνατζερ που ασχολείται με την καθημερινότητά της και θα κρίνεται από τον ιδιοκτήτη. Το ίδιο κάνει και στον Εργοτέλη με εμένα και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. Δεν είναι παράξενο για εμένα το ότι δεν είναι εδώ. Είναι κάτι το οποίο συνηθίζει και δεν νομίζω να αλλάξει.

Η έδρα του είναι στο Βέλγιο, ούτε στην Αίγυπτο εμφανίζεται. Παρακολουθεί την ομάδα μας και δεν είναι ευχαριστημένος ούτε αυτός με τα αποτελέσματά της. Η όλη διαδικασία όμως τον αφήνει ευχαριστημένο και για αυτό η ομάδα δεν έχει καμία αλλαγή και πορεύεται όπως ξεκίνησε. Του αρέσει ο τρόπος και η διαδικασία, είναι κάτι που τον χαροποιεί και τον εξιτάρει». 

Για το θέμα της απεμπλοκής του Αιγύπτιου από την ομάδα της Λιρς, είπε: «Αναφορικά αυτά που βγήκαν προς τα έξω τις τελευταίες ημέρες για τη Λιρς, δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στο Βέλγιο, δεν είναι δικός μου τομέας ευθύνης. Από όσα γνωρίζω όσο είμαι κοντά στον κ. Σάμι, ξέρω ότι θέλει εδώ και έναν χρόνο να απεμπλακεί από την ομάδα, όμως δεν είναι εύκολο, καθώς υπάρχουν δυσκολίες, αλλά είναι κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα. Ίσως αυτά που βγαίνουν να είναι μοχλός πίεσης για το αντίτιμο. Ο κ. Σάμι θέλει να έρθει να εγκατασταθεί στο Ηράκλειο, ώστε να είναι κοντά στην ομάδα, αλλά και να επεκταθεί σε άλλες επιχειρήσεις που έχει κατά νου στο Ηράκλειο, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Όλα που θέλει να κάνει δεν είναι εύκολα και σε έξι μήνες δεν μπορούν να γίνουν, τα ξέρει και χρειάζεται χρόνο για να γίνουν κάποιες διαδικασίες, όπως είναι το προπονητικό κέντρο ή το γήπεδο. Το γήπεδο βέβαια δεν είναι εύκολο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το Παγκρήτιο. Ο Μάγκετ δουλεύει το μυαλό του συνέχεια και έχει σχέδια. Είναι ενήμερος για τα πάντα, αλλά θέλει το χρόνο του. Ακόμα και να φύγει η Λιρς από πάνω του, δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει άμεσα μόνιμα στο Ηράκλειο, αλλά μπορεί και να το κάνει, θα συνεχίσει να ταξιδεύει».

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του προέδρου του Ερασιτέχνη Γιώργου Στειακάκη ξεκαθάρισε: «Δεν έχει να κάνει η σημερινή συζήτησή μας με τη δήλωσή του κ. Στειακάκη, ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και θα γινόταν. Με τον κ. Στειακάκη τα είπαμε και κατ’ ιδίαν, οι σχέσεις μας είναι πάρα πολύ καλές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και σέβομαι τις απόψεις του. Καταλαβαίνω την αγωνία του, την έχω μεταφέρει στον κ. Σάμι και ίσως να μιλήσουν και μαζί».

Για το τι πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά στον δεύτερο γύρο, προκειμένου να παραμείνει ο Εργοτέλης στην κατηγορία, τόνισε: «Κάνοντας μια ανάλυση των γκολ που έχουμε δεχθεί, από τα 26 τα 14 είναι στην αρχή και στο τέλος των αγώνων. Υπάρχει έλλειψη συγκέντρωσης στην αρχή και άγχος στο τέλος. Χρειαζόμαστε περισσότερη συγκέντρωση και προσπάθεια από τους παίκτες, αλλά και να βρει λύσεις το προπονητικό επιτελείο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όταν αντιμετωπίζουμε ομάδες που κλείνονται, δεν παίζουν ποδόσφαιρο».

Ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Τουτζάρη έγινε για τον Τάκη Γκώνια: «Δεν μένω στο όνομα Γκώνιας. Στηρίζουμε τον προπονητή του Εργοτέλη, όποιος και αν είναι αυτός. Πάντα αυτό θα έκανα. Όταν είμαστε ευχαριστημένοι από τη διαδικασία και βλέποντας την ποιότητα της δουλειάς, τα αποτελέσματα ναι μεν μετράνε, αλλά πιστεύω ότι η διαδικασία περνά μέσα από τη στήριξη του προπονητή. Αν βλέπαμε και εγώ, ο κ. Σάμι και ο κ. Λαμπράκης κάτι που δεν πηγαίνει και δεν δουλεύει καλά σε όλη την ομάδα, σίγουρα θα προσπαθούσαμε να αλλάξουμε κάτι.

Στηρίζουμε διαχρονικά τον προπονητή, καθώς η δουλειά του δεν μπορεί να φανεί εύκολα με τόσους νέους παίκτες. Πιστεύουμε ότι δουλεύει καλά και για το λόγο αυτό δεν προχωράμε σε αλλαγές. Τα στατιστικά δεν παίζουν μπάλα, αλλά θέλουμε να δείξουμε τον τρόπο με τον οποίο θέλει η ομάδα να παίρνει αποτέλεσμα, δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας, τι θέλει να κάνει η ομάδα στο γήπεδο. Δεν υπάρχει θέμα χρόνου πίστωσης, πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, όπως είχε γίνει και πριν ένα μήνα, όταν σε τέσσερα ματς βρεθήκαμε πάνω από τη ζώνη. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα καλό σερί που θα φέρει και πάλι την ομάδα πάλι πάνω».

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικός ήταν στην αναφορά του στο πρωτάθλημα της Football League: «Οι ομάδες και οι παράγοντες είναι ήρωες. Δεν έχω ξαναδεί επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με ερασιτεχνικές απολαβές. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά τις συνθήκες που υπάρχουν και κάνουν τη δουλειά όλων δύσκολη. Είναι ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με καλούς αγώνες, αλλά δεν έχει την ανάλογη προβολή. Ζητάμε επαγγελματισμό, σε ένα ημιεπαγγελματικό πρωτάθλημα. Το βλέπουμε με τις αποχωρήσεις της ομάδας, όπως της Βέροιας που έχω περάσει από εκεί και βλέπω πόσο άσχημο είναι και θέλω να τους ευχηθώ να έχουν καλή δύναμη για τη συνέχεια».

Τέλος και απευθυνόμενος προς τον κόσμο ο κ. Τουτζάρης, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε. Να ευχαριστήσω όλους όσους είναι κοντά στην ομάδα μας, όσοι και αν είναι. Ελπίζω να τους αναγκάσουμε να έρθουν περισσότεροι. Τους θέλουμε όλους, ακόμα και αν διαφωνούν με κάτι. Είμαστε εδώ για να κάνουμε χαρούμενο τον κόσμο. Ζητάμε συγνώμη για τις στεναχώριες, παλεύουμε όλοι για το καλύτερο και όλοι μας στεναχωριόμαστε στις λύπες, ίσως και περισσότερο. Χαιρόμαστε και στις επιτυχίες και μας αρέσει να δίνουμε χαρές. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να έχουμε και πάλι επιτυχίες και είμαι σίγουρος ότι τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν ξανά».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.