"Τρέχουν" εξωαγωνιστικά θέματα στον Ηρόδοτο

14:15 | 22/03/2021

Σημαντικές κινήσεις από το ιστορικό σωματείο.

O Ηρόδοτος ανακοίνωσε πως προχωράει κανονικά μία σειρά διαδικασιών, που αφορά στην άδεια λειτουργίας του γηπέδου, αλλά και στις εργασίες στις εγκαταστάσεις του συλλόγου της Ν. Αλικαρνασσού.

Η σχετική ενημέρωση: "Προχωρούν οι διαδικασίες για την άδεια λειτουργίας του γηπέδου μας, οι αλλαγές και βελτιώσεις στις γηπεδικές μας εγκαταστάσεις, η ένταξη του σωματείου στο ειδικό αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ καθώς και η αποκατάσταση των φθορών στα γραφεία της ομάδας.

*Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του ΗΡΟΔΟΤΟΥ με θέμα την ανανέωση της άδειας λειτουργίας του γηπέδου μας, μετά από αίτημα της ομάδας μας προς την Περιφέρεια Κρήτης. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του συλλόγου και εκπρόσωποι από την Περιφέρεια, τον δήμο Ηρακλείου, την Ελληνική Αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία, την ΕΠΣΗ και τον ιατρικό σύλλογο. Μας ζητήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία να κατατεθεί νέα μελέτη πυρασφάλειας καθώς και να εγκατασταθεί στο γήπεδο σύστημα πυρόσβεσης. Το θέμα αυτό ανέλαβε να διεκπεραιώσει ο πρόεδρος της ομάδας μας, σε συνεργασία με τον κύριο Γιάννη Σπυριδάκη επίσης πολιτικό μηχανικό από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πυρόσβεση όπως και η κατάθεση της νέας μελέτης ώστε το συντομότερο δυνατόν να γίνει η ανανέωση της άδειας λειτουργίας. Στόχος μας είναι να τελειώσει αυτή η εκκρεμότητα έως το τέλος του μήνα.

*Για το θέμα των έργων στις εγκαταστάσεις μας, και συγκεκριμένα την αλλαγή χλοοτάπητα όπως και όλων των εργασιών συντήρησης, αναβάθμισης , ηλεκτροφωτισμού κλπ, που αφορούν το γήπεδο των ακαδημιών μας έχουμε να ανακοινώσουμε τα εξής. Μετά από παραίνεση μας και πάντα σε συνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου αλλά και τον εργολάβο του έργου, έγινε αλλαγή στην υπάρχουσα μελέτη έτσι ώστε να επεκταθεί αρκετά ο χώρος και η επιφάνεια των γηπέδων προς την νότια πλευρά αλλά και συνάμα να κατασκευασθούν τελικά δύο γήπεδα καλτσέτο, που θα διατεθούν σύντομα στους μικρούς μας μπόμπιρες και στις ακαδημίες μας. Τα νέα γήπεδα λοιπόν είναι πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της γενικής γραμματείας αθλητισμού, έχουν εγκριθεί από την τεχνική και οικονομική υπηρεσία του Δήμου και πολύ σύντομα ίσως και εντός της εβδομάδας αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ήδη έχουν γίνει έως τώρα και συναντήσεις και ότι προεργασίες απαιτούντο. Στόχος μας είναι καλώς εχόντων των πραγμάτων τα γήπεδα να είναι έτοιμα και διαθέσιμα τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν. Από Αύγουστο λοιπόν και με τις νέες εγγραφές τα παιδιά μας να παίζουν μπάλα στα καινούργια γήπεδα.

*Για το έργο στο γήπεδο Ιωάννης Σκουρέλλος σχετικά με την αντικατάσταση χλοοτάπητα αλλά και όλες τις εργασίες αναβάθμισης, ενημερώνουμε ότι είναι έτοιμη η πλήρης μελέτη και το τεχνικό δελτίο και αναμένεται να δημοπρατηθεί από τον Δήμο Ηρακλείου το αργότερο έως τέλος Μαΐου . Συνεργαζόμαστε σε αυτό με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και έχουμε κάνει από την πλευρά μας ότι μας έχει ζητηθεί.

*Σχετικά με την ένταξη του σωματείου στο ειδικό αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ, ενημερώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία και θα ολοκληρωθεί σύντομα μόλις εξασφαλίσουμε κάποια απαραίτητα έγγραφα από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, σχετικά με το καταστατικό του σωματείου.

*Για το θέμα της αποκατάστασης των γραφείων του συλλόγου έπειτα από τις σοβαρές φθορές που υπέστησαν πριν από ένα χρόνο, καθώς και το θέμα του στεγάστρου της κεντρικής κερκίδας που τόσο επιθυμούμε να κατασκευαστεί εδώ και πολύ καιρό, θα ενημερώσουμε τις επόμενες ημέρες για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά μας . Σίγουρα είναι κατανοητό πως λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας είναι δυσκολότερη η τακτοποίηση και διεκπεραίωση όλων αυτών των θεμάτων, εμείς όμως από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν".

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.