Τροποποιήσεις και πλαφόν στη Formula 1

15:15 | 29/03/2020

Η Φόρμουλα 1 τροποποιεί το πλάνο της λόγω πανδημίας, ενώ θα επιβάλει και πλαφόν εξόδων στις ομάδες της από το 2021.

Αναβολή για το 2022 πήραν οι τεχνικές τροποποιήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 που επρόκειτο να ισχύσουν από του χρόνου, λόγω σμίκρυνσης, αν όχι και ακύρωσης της φετινής σεζόν που ελαχιστοποιεί και τον χρόνο δοκιμών των νέων προδιαγραφών που θα απαιτηθούν. Με κοινή και ομόφωνη απόφαση της ομοσπονδίας αυτοκινήτου, της διοργανώτριας εταιρείας του πρωταθλήματος, αλλά και των 10 κατασκευαστριών εταιρειών, η εφαρμογή των τεχνικών αλλαγών που έχουν συμφωνηθεί παίρνουν αναβολή για έναν χρόνο, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αφού το σπορ, όπως και όλα τα άλλα έχει μπει στον «πάγο» λόγω κορωνοϊού πριν καν προλάβει να αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα. Στην ανακοίνωση προστέθηκε ακόμη, λόγω της οικονομικής δυσκολίας που προκύπτει από την παρούσα κατάσταση, με απώλεια εσόδων και μεγάλα ανοίγματα από τις εταιρείες, ότι την επόμενη σεζόν να χρησιμοποιηθούν τα μονοθέσια του 2020.

Υπάρχουν βεβαίως διάφορα προβλήματα σε αυτό, όπως η περίπτωση της Μακλάρεν που έχει ήδη συμφωνήσει να παίρνει κινητήρες από τη Μερσέντες αντί για τη Ρενό από το 2021, αλλά προφανώς αυτό μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ κυρίων. Μπορεί οι τεχνικές αλλαγές να αναβάλλονται, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την επιβολή ορίου ετήσιων εξόδων στα 175 εκατομμύρια δολάρια ανά ομάδα, που θα ισχύσει κανονικά από το 2021 και θα αμβλύνει τις ανισότητες μεταξύ μεγάλων και μικρομεσαίων κατασκευαστών.

Έτσι η Φεράρι έχει πλέον στρέψει το ενδιαφέρον της στην ενίσχυση της προσπάθειας κατασκευής νοσηλευτικών αναπνευστήρων για τις κλινικές στην Ιταλία που στενάζουν υπό το βάρος της πανδημίας. Μαζί με τη Φίατ-Κράισλερ και τη Μαρέλι έχουν προσφερθεί σε εταιρεία παραγωγής αναπνευστήρων για να αναλάβουν την κατασκευή απαραίτητων εξαρτημάτων.

πηγή: kathimerini.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.