Τσάβι για Πικέ: «Έπρεπε να τον αφήσω να φύγει αφού και η δοίκηση το είχε κάνει»

20:00 | 04/11/2022

Ήταν αδύνατο ο Τσάβι να μην αναφερθεί στο τέλος της καριέρας του Ζεράρ Πικέ και στάθηκε στην καθοριστική συζήτηση που είχε μαζί του, τονίζοντας πως ήταν η απόφασή του να παραμερίσει τον Ισπανό ήταν από τις πιο δύσκολες στην καριέρα του.

Το παιχνίδι της Μπατρσελόνα με την Αλμερία το ερχόμενο Σάββατο (5/11, 22:00) θα είναι το τελευταίο της καριέρας του Ζεράρ Πικέ,ο οποίος την Παρασκευή 4/11 γνωστοποίησε πως κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Η συνέντευξη Τύπου του Τσάβι, όπως ήταν αναμενόμενο ήταν αφιερωμένη στο τέλος της καριέρας του σπουδαίου κεντρικού αμυντικού, με τον Καταλανό τεχνικό να κάνει αναφορά στην καθοριστική συζήτηση που είχε μαζί του το καλοκαίρι.

Ο Τσάβι υποστήριξε πως η μέρα που ανακοίνωσε στον Πικέ τις προθέσεις του ήταν μία από τις πιο δύσκολες στην καριέρα του.

"Κάποια γεγονότα με έκαναν να αποφασίσω να τον αφήσω. Είχε συμβόλαιο και η απόφαση να το αφήσει είναι μια κίνηση που δείχνει το μεγαλείο του. Είναι ένας θρύλος του συλλόγου και του αξίζει αναγνωρίζεται έτσι.

Είχαμε μια συζήτηση το καλοκαίρι και του είπα τις προθέσεις μου. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες μέρες της προπονητικής μου καριέρας. Ήταν συμπαίκτης μου. Έχει συμβεί σε όλους μας, όταν έρχεται ένας χρόνος που δεν νιώθεις τόσο χρήσιμος, δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς.

Σίγουρα είχα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην απόφασή του, αλλά για το καλό του συλλόγου. Αναζητώ το καλό του συλλόγου, αλλά πρέπει να πάρω αποφάσεις, δεν είναι εύκολο, μερικές φορές είναι δυσάρεστο. Πρέπει να κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο. Μερικές φορές αυτή η δουλειά είναι δυσάρεστη, παίρνοντας ορισμένες αποφάσεις με συμπαίκτες όπως ο Πικέ ή ο Άλβες. Αλλά δεν πρόκειται να αποκαλύψω τη συνομιλία που είχαμε, ήταν ιδιωτική,

Είναι λυπηρό να βλέπεις παίκτες, συναδέλφους ή φίλους να αποχαιρετούν, αλλά έτσι είναι η ζωή, συμβαίνει σε όλους μας. Δεν ξέρω αν ήμουν δίκαιος ή όχι, αλλά ήμουν ειλικρινής. Αυτές είναι οι συνθήκες και πολλές φορές δεν επιλέγουμε το τέλος. Έτσι έγιναν τα πράγματα και αυτό αποφάσισε".


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.