Τσιτσιπάς: «Aπό τις πιο δύσκολες νίκες στην καριέρα μου»

22:14 | 11/11/2019

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη νίκη του επί του Μεντβέντεβ και τόνισε ότι ήταν μια από τις πιο σημαντικές και πιο δύσκολες στην καριέρα του ως τώρα.

Παίζοντας εξαιρετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 (5), 6-4 επί του Ντανίιλ Μεντβέντεβ και ξεκίνησε ιδανικά την παρουσία του στο ATP Finals που διεξάγεται στο Λονδίνο.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του "Στεφ" επί του Ρώσου σε έξι αναμετρήσεις και σε αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς.

"Ήταν μια από τις πιο σημαντικές και πιο δύσκολες νίκες στην καριέρα μου ως τώρα. Έδωσα στον εαυτό μου μεγάλη ώθηση σήμερα και δε σταμάτησα να παλεύω. Το τελευταίο game ήταν τρελό, ένα από τα δυσκολότερα που έχω παίξει στη ζωή μου. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις σε ένα παιχνίδι γνωρίζοντας πως έχεις χάσει 5 φορές από τον αντίπαλό σου. Αλλά έκανα μια συμφωνία με τον εαυτό μου, να προσπαθώ μέχρι να τα καταφέρω. Αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για μένα, η στήριξη και η αγάπη του κοινού σημαίνουν πολλά για μένα, υπάρχουν τόσες ελληνικές σημαίες, σχεδόν νιώθω σα να παίζω στην Αθήνα", είπε ο Τσιτσιπάς.

Στη συνέχεια σε ερώτηση για την πρώτη του εμφάνιση στο ATP Finals, o 21χρονος Έλληνας τενίστας είπε: "Είχα ανατριχίλες. Βλέπω αυτό το τουρνουά από το 2010, όταν ήρθε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και πάντα ονειρευόμουν να είμαι μέρος του, να αγωνιστώ σ' αυτό το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό τουρνουά και είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι εδώ. Ήταν μεγάλη η διαδρομή μέχρι να φτάσω εδώ και είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα. Είναι τιμή και μόνο που βρίσκομαι σ' αυτό το γήπεδο τώρα. Σημαίνει πολλά για μένα και δούλεψα πολύ σκληρά για να βρεθώ εδώ."

Δείτε τις δηλώσεις του Τσιτσιπά σε βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι καλύτερες στιγμές από τη νίκη του Τσιτσιπά

Επιτέλους, τον νίκησε!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.