Τζάμπα ήττα στην Τρίπολη...

21:30 | 15/12/2018

Ο ΟΦΗ ήταν καλός σε μεγάλο διάστημα του ματς και είχε ευκαιρίες, αλλά ηττήθηκε 2-1 από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο Όμιλος δεν μπόρεσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Αρκάδες, αν και σε σημαντικό μέρος της αναμέτρησης είχε πολύ καλή παρουσία. Μετά το 60’, βέβαια, δεν άντεξε και οι «κυανοκίτρινοι» με πρωταγωνιστή τον Τόνσο πήραν την 4η συνεχόμενη νίκη τους.

Ο Στρέζος υπερασπίστηκε την εστία των Κρητικών και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης και Κοροβέσης. Οι Μεγιάδο και Παπαστεριανός ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και μπροστά τους, σε πιο ελεύθερο ρόλο, κινούταν ο Πλατέλλας. Στις πλευρές της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Κυριακίδης και Σασί και στην κορυφή ο Βουό.

Είχε πλάνο και… 0-1

Η ομάδα του Παράσχου θέλησε να επιβάλλει το ρυθμό της στα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν σωστά τακτοποιημένοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν επέτρεψαν τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων μπροστά από την εστία του Στρέζου. Επιθετικά, με υπομονή στο παιχνίδι τους, προσπάθησαν ν’ απειλήσουν, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρνουν με επιτυχία.

Το πρώτο… καρδιοχτύπι για την άμυνα του ΟΦΗ ήρθε στο 17’, όταν η μπάλα χάθηκε στο κέντρο, αλλά ο Στρέζος πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στο πλασέ του Φερνάντεθ. Σταδιακά, βέβαια, ο Όμιλος πήρε… μέτρα στο γήπεδο και με τις γραμμές κοντά έβγαινε όλο και περισσότερο στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 27’, έτσι, ο Δεληγιαννίδης με έξυπνο φάουλ, πέρασε την μπάλα συρτά κάτω από το τείχος και σημείωσε το 0-1.

Οι «ασπρόμαυροι»  προχωρούσαν βάσει πλάνου και κρατώντας αρκετά την μπάλα στα πόδια διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα. Είχε, μάλιστα, προϋποθέσεις για να κάνουν ευκαιρίες, όμως η τελική επιλογή σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Πήγαν, πάντως, στα αποδυτήρια προηγούμενοι, έπειτα από «ώριμη» εμφάνιση. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ μπήκε φουριόζος και είχε δύο σημαντικές στιγμές, στο 48’ με τον Βουό και στο 49’ με τον Κοροβέση, ωστόσο και τις δύο φορές ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά.

Έχασε τη συγκέντρωση του

Στα επόμενα λεπτά ο Αστέρας έγινε πιο επιθετικός και προσπάθησε να προκαλέσει «ρήγματα» από τα πλάγια. Έγιναν ορισμένα λάθη, που επέτρεψαν στους γηπεδούχους να… πατήσουν περιοχή, χωρίς, όμως, να κάνουν «καθαρές» ευκαιρίες. Στο 62’, βέβαια, σε φάση διαρκείας στην περιοχή του ηρακλειώτικου συλλόγου, ο Τόνσο ισοφάρισε. Η ψυχολογία ήταν πλέον ξεκάθαρα με την πλευρά των Αρκάδων, που έφταναν με άνεση στα καρέ του ΟΦΗ.

Οι παίκτες του Παπαδόπουλου δεν μπορούσαν πια να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και η πίεση ήταν συνεχής. Η κατοχή ήταν πια συντριπτικά υπέρ του Αστέρα, αν και η υπεροχή τους ήταν ανούσια. Το πιο άσχημο, ωστόσο, ήταν η κούραση που είχε ξεκινήσει να καταβάλλει τους «ασπρόμαυρους». Στο 81’, βέβαια, ο Όμιλος θα μπορούσε να προηγηθεί και πάλι, αλλά το σουτ του Νέιρα από κοντά απέκρουσε ο Παπαδόπουλος, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ποτουρίδης είχε ακόμη μία σημαντική στιγμή. Στο 87’, ωστόσο, μετά το φάουλ του Τσιλιανίδη, ο Τόνσο «χτύπησε» ξανά και σημείωσε το τελικό 2-1.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τόνσο, Μανιάς (91’ Βαλιέντε), Καλτσάς (82’ Τσιλιανίδης), Φερνάντεθ (65’ Δουβίκας).

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Παπαστεριανός (73’ Ντίνας), Πλατέλλας, Κυριακίδης (90’ Κουτσιανικούλης), Σασί (63’ Νέιρα), Βουό.

Θυμηθείτε το live του ματς

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.