Τζόκοβιτς: «Στην Αυστραλία παίζω το καλύτερο τένις»

14:40 | 03/01/2023

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σημείωσε την πρώτη νίκη για τη φετινή σεζόν με την επιστροφή του στην Αυστραλία, νικώντας σήμερα (3/1) με 6-3,6-2 τον Γάλλο Κονστάντ Λεστιέν, μέσα σε 76 λεπτά, στο Adelaide International 1.

Ο 35χρονος Σέρβος απελάθηκε την παραμονή του Australian Open του 2022 επειδή δεν είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19, και έλαβε τριετή απαγόρευση ταξιδιού για τη χώρα, η οποία καταργήθηκε τον Νοέμβριο.

Αφού έγινε δεκτός από τους θφιλάθλους κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας εμφάνισης στο διπλό τη Δευτέρα, ο 21 φορές πρωταθλητής Grand Slam, ξεκίνησε τις προετοιμασίες του για το Australian Open (16-29), απέναντι στον Γάλλο Λεστιέν.

«Πρέπει να πω, είμαι χαρούμενος που επέστρεψα στην Αυστραλία, σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε», είπε ο Τζόκοβιτς στο γήπεδο. «Σας ευχαριστώ που μου κάνατε το καλωσόρισμα που δεν μπορούσα παρά να ευχηθώ. Αν πρέπει να διαλέξω μια χώρα όπου είχα τη μεγαλύτερη επιτυχία, η οποία με αντιμετώπισε με τον καλύτερο τρόπο όσον αφορά το τένις, αυτή είναι εδώ. Κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam εδώ το 2008 και έχω εννέα Australian Open . Είχα επίσης μερικά επικά ματς. Η Αυστραλία ήταν το μέρος όπου παίζω το καλύτερο μου τένις και ανυπομονώ να έρθω εδώ. Οι συνθήκες πέρυσι ήταν όπως ήταν και δεν ήταν εύκολο για κανέναν, αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, επικεντρώνομαι στο τένις και απολαμβάνω ο χρόνος μου μαζί σας παιδιά», τόνισε ο Τζόκοβιτς.

Επόμενος αντίπαλός του θα είναι ένας άλλος Γάλλος, ο Κουέντιν Αλίς, ο οποίος κέρδισε τον Αυστραλό Τζόρνταν Τόμπσον με 6-3 6-4.

Ο πρώην πρωταθλητής του U.S. Open, Ντανιίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκε επίσης στον δεύτερο γύρο του τουρνουά ATP 250 όταν ο Λορέντσο Σονέγκο αποσύρθηκε με τραυματισμό στο δεξί χέρι ενώ υστερούσε με 7-6(6) 2-1.Ο Μεντβέντεφ θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς για μια θέση στον προημιτελικό.Ο Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Άγκουτ νίκησε τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ με 4-6, 6-3, 6-4, ενώ ο Γιανίκ Σπινερ κέρδισε με 6-3, 6-2 τον Βρετανό Κάιλι Έντμουντ και ο Ντένις Σαποβάλοφ τον Αυστραλό Ρίνκι Χιγικάτα με 2-6, 6-4, 6-3.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.