Wimbledon: Θύμα έκπληξης η Σερίνα Ουίλιαμς

10:47 | 29/06/2022

Μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση διάρκειας τριών ωρών και 11 λεπτών, η Σερίνα Ουίλιαμς ηττήθηκε 7-5, 1-6, 7-6(7) από την Γαλλίδα, Αρμονί Ταν (Νο 115 στον κόσμο) και αποκλείσθηκε από τον 2ο γύρο του Γουίμπλεντον.

«Σωματικά, δεν τα πήγα πολύ άσχημα. Είναι αλήθεια ότι τους δύο τελευταίους πόντους, υπέφερα», είπε χαμογελώντας μετά το ματς, η 40χρονη Αμερικανίδα, η οποία επέστρεψε στα κορτ μετά από ετήσια απουσία και πρόσθεσε: «Κινούμαι καλά και επιστρέφω πολλές μπάλες. Αλλά δεν έκανα προπόνηση για ματς τριών ωρών κι εκεί, νομίζω έκανα λάθος. Στα βασικά σημεία του αγώνα, πρέπει πάντα να είσαι ψυχικά έτοιμος να τα κερδίσεις. Τα πήγα πολύ καλά ίσως σε ένα ή δύο από αυτά, αλλά σαφώς δεν ήταν αρκετό».

Ερωτηθείσα εάν αυτό οφείλεται στην πολύμηνη απουσία της από την αγωνιστική δράση, η κορυφαία πρωταθλήτρια, ήταν σαφής: «Απολύτως! Παίζοντας κάθε δεύτερη εβδομάδα, κάθε τρεις εβδομάδες ή ακόμα και κάθε τέσσερις εβδομάδες, κερδίζεις πάντα λίγη αποτελεσματικότητα. Νομίζω ότι έπαιξα αρκετά καλά σε μερικά από τα βασικά σημεία του ματς. Όχι σε όλα, αλλά σε μερικά, ναι. Υπάρχουν μερικά σημεία, στα οποία σίγουρα θα μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Πρέπει να πω στον εαυτό μου, ότι εάν είχα παίξει παιχνίδια, δεν θα είχα χάσει κάποιους από αυτούς τους πόντους ή δεν θα είχα χάσει το ματς».

Οπως είναι φυσικό, η Ουίλιαμς δεν έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοση της: «Φυσικά όχι! Σίγουρα όχι! Αλλά σήμερα τα έδωσα όλα. Ισως εάν έπαιζα αύριο να έδινα περισσότερα, ίσως την περασμένη εβδομάδα να έδινα περισσότερα. Αλλά σήμερα δεν μπορούσα. Έρχεται μια εποχή που πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με αυτό. Και αυτό είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Δεν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα σήμερα».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.