1 χρόνος Capitano: Τα καλύτερα έρχονται!

11:04 | 23/02/2019

Ένας χρόνος Capitano.gr. Μπουσουλήσαμε και τώρα αρχίζουμε να περπατάμε. Τα καλύτερα έρχονται! Ένα ευχαριστώ σε εσάς.

Τα πρώτα σου γενέθλια τα θυμούνται μόνο οι οικείοι σου. Εσύ καλά-καλά δεν μπουσουλάς. Μετά από χρόνια, σε κάποιο φυλαγμένο video, σε σκονισμένη VHS, ή σε ένα στικάκι που έχεις καταχωνιάσει και το ανακαλύπτεις ξάφνου, θα δεις το πρώτο σου κεράκι. Πώς ήσουν και πώς έγινες.

Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα πρώτα γενέθλια είναι σημαντικά, θα είναι καρφωμένα στο μυαλό, θα τα θυμόμαστε πάντα στην πορεία των χρόνων. Είναι τα γενέθλια της χαράς, της υπερηφάνειας, της επιβεβαίωσης.

Το Capitano.gr ήταν κάτι καινούργιο στην Κρήτη και δη στο Ηράκλειο. Το «γέννησε» το επιτυχημένο και πάντα πρωτοπόρο Cretalive, αλλά αυτό δεν σήμαινε και εγγυημένη επιτυχία. Στην πορεία αυτού του χρόνου, από τις 23 Φεβρουαρίου του 2018 που το «παιδί» μας βγήκε στον «αέρα» μέχρι και σήμερα που γίνεται ενός έτους, ζήσαμε πολλά. Κυρίως την αγωνία γιατί θέλαμε αυτό που παρουσιάζουμε να αρέσει στον κόσμο.

Μη νομίζετε ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία επικρατεί χάος, σύννεφο καπνού από τα τσιγάρα, ξεμαλλιασμένοι συντάκτες, γεμάτα τασάκια και καφέδες στα τραπέζια. Δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο ίσως να πιστεύετε. Το Capitano ήταν ξεκάθαρο εξ αρχής. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα σάιτ που θα το διαβάζουμε πρωτίστως εμείς. Αν αρέσει σε εμάς θα αρέσει και στον κόσμο. Τόσο απλά.

Ούτε ανακαλύψαμε την Αμερική ούτε φέραμε την παρθενογένεση. Στόχος των ανθρώπων που βρέθηκαν πίσω από τη δημιουργία αυτού του σάιτ ήταν να δημιουργήσουν ένα Μέσο που θα γίνει συνήθεια στον καθημερινό αναγνώστη. Τα νούμερα αυτό δείχνουν: 2.332.180 επισκέπτες μέσα σε ένα χρόνο. Δεν θα σας αραδιάσουμε αριθμούς και στατιστικά ούτε τις επιτυχίες μας σε αυτόν τον ένα χρόνο. Η επιβεβαίωση και η προτίμησή σας είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση.

Ας μην κρυβόμαστε. Σε μία εποχή που υπάρχει ποικιλία ενημέρωσης και πλήθος πληροφοριών, ο αναγνώστης την είδηση θα τη μάθει σίγουρα. Το θέμα είναι να του δώσεις το κάτι παραπάνω. Να φέρεις μπροστά αυτό που κρύβεται πίσω από τις λέξεις, να του εξηγήσεις το πώς και το γιατί. Η ανάλυση, η άποψη, το παρασκήνιο, η παρουσίαση, το ρεπορτάζ. Ολα αυτά συνθέτουν μία είδηση και αυτός είναι ο σκοπός μας.

Λοιπόν, μη τα πολυλογούμε και σας κουράζουμε. Ενας χρόνος Capitano. Τώρα μπουσουλάμε, τώρα θα μάθουμε να περπατάμε, τα καλύτερα έρχονται. Με σεβασμό στον αναγνώστη, με ποιότητα, με αντικειμενική δημοσιογραφία.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε. Ευχαριστούμε και όσους συναδέλφους πέρασαν από το Capitano και βοήθησαν να «χτιστεί» αυτός ο ένας χρόνος δημιουργίας. Ολοι έβαλαν το λιθαράκι τους για να γίνει το σάιτ η καθημερινή σας συνήθεια.

Σας αφήνουμε. Εχουμε και μία τούρτα να φάμε!

ΜΠΑΝΕΡ-ΜΕΣΑ.jpg#asset:73740

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.