13χρονη πρωταθλήτρια κολυμπά σε πισίνα... θερμοκηπίου!

17:52 | 24/04/2020

Η Ιμάν Αβντιτς, προπονείται σε μία πισίνα 3Χ2 μέτρων, η οποία βρίσκεται σε ένα θερμοκήπιο στον κήπο του παππού της.

Τα προσωπικά σχέδια των κολυμβητών σε όλο τον κόσμο καταστράφηκαν μετά το «λουκέτο» που μπήκε και στις πισίνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της πρωταθλήτριας κολύμβησης στην κατηγορία των junior, Ιμάν Αβντιτς, από την Βοσνία, της οποίας ο πατέρας βρήκε μία... σπιτική λύση.

Η 13χρονη προπονείται σε μία πισίνα 3Χ2 μέτρων, η οποία βρίσκεται σε ένα θερμοκήπιο στον κήπο του παππού της. Ντυμένη με στολή, κολυμπά ενώ είναι δεμένης σε ένα σχοινί για να την κρατά στην θέση της.

Αρχικά η Άβντιτς, η οποία ζει στο Σαράγεβο, αλλά μένει με τους παππούδες της στην πόλη Ντομπόι, στη βόρεια πλευρά της χώρας, είχε διατηρήσει τη φόρμα της κάνοντας πεζοπορία και τρέξιμο, αλλά έπρεπε να βρει μια εναλλακτική λύση όταν οι αρχές απαγόρεσυαν στους ανηλίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ως μέρος των περιοριστικών μέτρων που πάρθηκαν για την καταπολέμηση του ιού.

«Είναι κάπως περίεργο για μένα, αλλά όλα μπορούν να γίνουν όπως πριν, με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Είναι εύκολο για μένα να προσαρμοστώ, αλλά μου λείπει η πραγματική πισίνα» δήλωσε η Άβντιτς.

Ο πατέρας και ο προπονητής της, Έβελιν Άβντιτς, υποστήριξε ότι αρχικά η πλαστική πισίνα με μεταλλικό σκελετό είχε τοποθετηθεί στην ύπαιθρο. Dιαπιστώνοντας ότι το νερό ήταν πολύ κρύο, βρήκε την ιδέα να την μεταφέρει μέσα στο θερμοκήπιο. Η Άβντιτς κατέχει εθνικά ρεκόρ σε 50 και 1.500 μέτρα ελεύθερο, 100, 200, 400μ μικτής ατομικής, 200μ πεταλούδα, 200μ ύπτιο και πρόσθιο.

Υπήρξαν περισσότερες από 1.400 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 54 θάνατοι στη Βοσνία. Όπως και αλλού, οι εντολές παραμονής στο σπίτι για να σταματήσει η εξάπλωση της νόσου έχουν πλήξει επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.