14 Ιουνίου 1987: Το Ελληνικό μπάσκετ γιορτάζει!

13:00 | 14/06/2023

Σαν σήμερα, πριν από 36 χρόνια, γράφτηκε η χρυσή μπασκετική σελίδα στην ιστορία του αθλήματος στη χώρα, αλλά και συνάμα μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του αθλητισμού ανά τον κόσμο!

Είναι η ημερομηνία που έχει μείνει χαραγμένη σε όλο τον μπασκετικό κόσμο, όταν ακούς 14 Ιουνίου αμέσως στο μυαλό σου έρχεται το έπος του ’87, ο άθλος της Εθνικής ομάδας, τότε που ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ, τότε που η Εθνική Ελλάδας πέτυχε το ακατόρθωτο, κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ απέναντι σε μεγαθήρια του χώρου, κόντρα στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση στον μεγάλο τελικό!

Σαν σήμερα, η Εθνική Ελλάδας πετύχαινε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο, κατακτώντας το Ευρωμπάσκετ απέναντι στη Σοβιετική Ένωση νικώντας με 103-101! Η 14η Ιουνίου είναι η απάντηση στο ερώτημα αν γίνονται θαύματα στην εποχή μας, είναι η νίκη της πίστης, της αισιοδοξίας, της υπέρβασης!

Είναι η μέρα των ”γενεθλίων” του Ελληνικού μπάσκετ που ξαναγεννήθηκε εκείνη τη μέρα πετυχαίνοντας πολλά περισσότερα από την κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τίτλου

ΕΛΛΑΔΑ (Πολίτης): Γκάλης 40 (1), Γιαννάκης 10 (2), Καμπούρης 10, Χριστοδούλου 10 (2), Φασούλας 12, Ανδρίτσος 10, Ιωάννου 8 (1), Ρωμανίδης 3, Φιλίππου, Καρατζάς, Λινάρδος, Σταυρόπουλος.

ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (Γκομέλσκι): Βάλτερς 23 (4), Μαρτσουλιόνις 16, Χομίτσιους 10, Τσατσένκο 14, Γιοβάισα 17 (4), Βολκόφ 4, Ταρακάνοφ 5, Γκομπόροφ 4, Τιχονένκο, Μπαμπένκο, Παγκράσκιν 8.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.