Μουντιάλ: Αδέρφια σε διαφορετικές Εθνικές ομάδες

20:00 | 15/11/2022

Πολλες φορες αδέρφια απο την ίδια χώρα επιλέγουν την χώρα καταγωγής τους για να παίξουν στο Μουντιάλ όπως είχαν κάνει τα αδερφιά Μπόατενγκ

Είναι αδέρφια και θα παίξουν στο Μουντιάλ του Κατάρ με διαφορετικές ομάδες. Από τις ιστορίες που προσφέρει ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο. Έστω κι αν δεν συμβαίνει για πρώτη φορά-αλλά δεύτερη-, είναι δίχως άλλο αξιοσημείωτη.

Πρόκειται για τους αδερφούς Γουίλιαμς, που μάλιστα αγωνίζονται στην ισπανική LaLiga με τη φανέλα της Αθλέτικ Μπιλπμάο. Ο Ινιάκι θα εκπροσωπήσει την Γκάνα και ο Νίκο θα φορά τη φανέλα της Ισπανίας, εκπληρώνοντας το όνειρό τους να αγωνιστούν σε Μουντιάλ. Έστω και αν το κάνουν διαφορετικές ομάδες.

Ο Ινιάκι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ισπανία πριν από 28 χρόνια, αποφάσισε να εκπροσωπήσει τις...ρίζες του. Αντίθετα, ο Νίκο ήταν μια από τις εκπλήξεις του Λουίς Ενρίκε στην ισπανική ομάδα, αφού έχει μόνο δύο παιχνίδια με την «Φούρια Ρόχας».
Η μοναδική περίπτωση να βρεθούν αντίπαλοι θα είναι στα προημιτελικά ή στον τελικό, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής marketing registrado.

Μέχρι τώρα μόνο μια φορά είχε συμβεί αυτό, δύο αδέρφια να αγωνίζονται στο Μουντιάλ με διαφορετικές εθνικές ομάδες. Ήταν με τους αδερφούς Μπόατενγκ: Από τη μια ήταν ο Κέβιν Πρινς, ο οποίος αποφάσισε να είναι μέλος της ομάδας της Γκάνας και συμμετείχε στα Μουντιάλ του 2010 και του 2014. Από την άλλη, ο Τζερόμ, φορώντας τη φανέλα της Γερμανίας το 2010, το 2014 και το 2018. Επιπλέον, υπήρχαν δύο αναμετρήσεις μεταξύ τους στη φάση των ομίλων: Η γερμανική ομάδα κέρδισε 1-0 το 2010 και οι δύο τους αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 το 2014.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.