Αδιανόητο φινάλε: Η Ρίβερ Πλέιτ... έδωσε το πρωτάθλημα στην Μπόκα Τζούνιορς

09:31 | 24/10/2022

Τελευταία αγωνιστική στην Αργεντινή, με την Μπόκα στους 81 βαθμούς και την Ρασίνγκ στους 80. Στο Λα Μπομπονέρα, στο 81' η Ιντεπεντιέντε ισοφάρισε τη Μπόκα σε 2-2. Έτσι η Ράσινγκ μπορούσε να σηκώσει το πρωτάθλημα με το 1-1 κόντρα στη Ρίβερ, θέλοντας απλά ένα γκολ. Όχι μόνο δεν το πέτυχε, έχασε και πέναλτι στο 90' και τελικά το ματς στο 95' από τη Ρίβερ!

Την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Αργεντινής, η Μπόκα που ήταν στην πρώτη θέση, αντιμετώπιζε την Ιντεπεντιέντε στο Μπομπονέρα, την ίδια ώρα η Ράσινγκ, που ήταν έναν βαθμό πίσω από τους «Σενέιζες», υποδέχονταν στην έδρα της την Ρίβερ Πλέιτ.

Το εντυπωσιακό είναι ότι εκτός από την μεγάλη αντιπαλότητα της Μπόκα με την Ρίβερ, υπάρχει μεγάλο... μίσος και ανάμεσα στις ομάδες της Αβεγιανέδα, την Ράσινγκ και την Ιντεπετιέντε.

Στο Μπομπονέρα η Μπόκα είδε την Ιντεπετιέντε να παίρνει το προβάδισμα στο 32' με τον Φερνάντες, όμως η απάντηση ήταν άμεση αφού στο 34' ο Γκιγιέρμο Φερνάντες έφερε το σκορ στα ίσα.

Η Μπόκα πήρε προβάδισμα τίτλου στο 54' με απίστευτη εκτέλεση φάουλ του Βίγια, όμως η Ιντεπετιέντε έβαλε «φωτιά» στην μάχη του τίτλου αφού στο 81' ισοφάρισε σε 2-2 με τον Βαγιέχο, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα!

Την ίδια ώρα στην Αβεγιανέδα η Ράσινγκ, έπαιρνε προβάδισμα τίτλου στο 54' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι Ρόχας στο 56', όμως στο 80' ο Μπόρχα έφερε την αναμέτρηση στα ίσα και την Μπόκα ξανά στην κορυφή!

Το φινάλε όμως στο Ράσινγκ-Ρίβερ ήταν αδιανόητο. Στο 90' η Ράσινγκ κερδίζει πέναλτι που θα της χάριζε το πρωτάθλημα, όμως ο Φράνκο Αρμάνι απέκρουσε την προσπάθεια του Γκαλβάν, για να έρθει στο 95' ο Μπόρχα να δώσει τη νίκη στην Ρίβερ και το πρωτάθλημα στην μισητή Μπόκα!

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.