Φωτιάς και αστεία λάθη «κρέμασαν» τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Ο Φωτιάς στο VAR και τα παιδικά λάθη της άμυνας έφεραν την ήττα του ΟΦΗ από την ΑΕΚ με 3-0 στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Να γράψουμε για τακτικές, συστήματα, ενδεκάδες, φάσεις, αλλά για ποιο λόγο; Θα έρθει πάλι ένας Φωτιάς και θα φροντίσει να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Πάλι σε ματς του ΟΦΗ, πάλι αδίκησε τον ΟΦΗ. Ούτε απώθημένα να είχε. Διότι δεν γίνεται να μην είδε το VAR το φάουλ στον Φελίπε, στο 28ο λεπτό, σε φάση όπου η συνέχειά της έφερε το 1-0 της ΑΕΚ από τον Πόνσε.

Κι όμως, έγινε έλεγχος από τον Φωτιά που ήταν στο VAR, γιατί ο Παπαπέτρου δεν πήρε χαμπάρι, αλλά δεν είδε παράβαση (!) και το γκολ των «κιτρινόμαυρων» μέτρησε κανονικά.

Μέχρι το 1-0 η ΑΕΚ είχε απειλήσει μόλις μία φορά με κεφαλιά του Πόνσε που έδιωξε δύσκολα ο Σωτηρίου. Η ομάδα του Αλμέιδα είχε την κατοχή και πίεζε την Κρητική ομάδα, κυρίως μετά το 1-0 όπου έβγαλε περισσότερα σουτ στην εστία του ΟΦΗ.

Στο δεύτερο μέρος ο Μελ έριξε τον Ριέρα αντί του Αμπάντα, ο ΟΦΗ μπήκε πιο επιθετικά και στο ξεκίνημα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Λούις Φελίπε, ο οποίος νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς.

Στο 68ο λεπτό και πάνω που ο ΟΦΗ είχε το μομέντουμ, η ΑΕΚ βρήκε δεύτερο γκολ και «σκότωσε» τα όποια όνειρα των φιλοξενούμενων. Ο Πόνσε φυγε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ πιάνοντας στον ύπνο τον Λαμπρόπουλο και πρόλαβε τον Σωτήριου. Ο κίπερ των Κρητικών αρχικά τον σταμάτησε, όμως ο Πόνσε έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κάπου εκεί το παιχνίδι έμοιαζε για τον ΟΦΗ ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Η ομάδα του Μελ έκανε τις προσπάθειες της μπας και αλλάξει κάτι, δημιούργησε φάσεις στο τέλος με Ντίκο και Γκαγέγος, ενώ στα αξιοσημείωτα η επιστροφή του Θεοδοσουλάκη, μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό, μπαίνοντας στο 74' στη θέση του Φελίπε.

Στο 95' και μετά από τραγικό και επιπόλαιο λάθος του Λαμπρόπουλου, ο φαν Βέερτ σαν σε προπόνηση πλάσαρε εύστοχα τον Σωτηρίου και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ο ΟΦΗ, πλέον, σκέφτεται τη ρεβάνς της Τετάρτης στο κύπελλο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, αλλά σκέφτεται και τον Φωτιά που τον «έκαψε» σε ακόμη ένα παιχνίδι όπως τόσες φορές.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ραντόνια, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (74’ Φερνάντες), Πινέδα (74’ Μάνταλος), Άμραμπατ (74’ Ελίασον), Τσούμπερ (74’ Αραούχο), Πόνσε (85’ Φαν Βέερτ).

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Σωτηρίου, Λάρσον, Θοράρινσον, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος, Γκλάζερ (77’ Μεγιάδο), Μπάκου (65’ Ντίκο), Μπάκιτς (77’ Αποστολάκης), Αμπάντα (46’ Ριέρα), Λουίζ Φελίπε (73’ Θεοδοσουλάκης).

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.