ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Τι ισχύει σε πιθανή ισοβαθμία στο τέλος - Ποιος παίρνει τον τίτλο

21:18 | 24/04/2023

Μετά τις νίκες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού σε Φάληρο και Τούμπα αντίστοιχα, η αγωνία για την πρωτιά κορυφώνεται, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν ισόβαθμες πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Το ερώτημα όμως που τίθεται λοιπόν, είναι το τι θα συμβεί σε περίπτωση που μείνουν τα πράγματα έτσι μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Αν φτάσουμε, λοιπόν, σε αυτό το σενάριο, τότε πρώτα-πρώτα υπολογίζονται τα αποτελέσματα στα μεταξύ ματς των ομάδων, ενώ μέσα σε αυτό το κριτήριο συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δύο διεκδικητών είναι:

11/9 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-1

8/1 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0

19/3 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 0-0

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι όποια ομάδα κερδίσει την Κυριακή στο «Απόστολος Νικολαϊδης» αποκτά πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, όμως, και με δεδομένο ότι η διαφορά τερμάτων θα είναι ίδια (σ.σ. δεν μετράει η καλύτερη επίθεση) τότε ο τίτλος θα κριθεί στη θέση που τερμάτισαν οι δύο μονομάχοι στην κανονική περίοδο. Κι αυτή είναι ο Παναθηναϊκός.

Αυτό σημαίνει ότι μοναδικό σενάριο για να αποκτήσει πλεονέκτημα η ΑΕΚ σε ισοβαθμία με τους «πράσινους» είναι να κερδίσει την Κυριακή μέσα στη Λεωφόρο.

Με λίγα λόγια, αν ο Παναθηναϊκός δεν χάσει από την ΑΕΚ την Κυριακή (νίκη ή ισοπαλία) σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ενωση στο τέλος των πλέι οφ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αν η ΑΕΚ κερδίσει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό τότε σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στο τέλος θα κατακτήσει αυτή το πρωττάθλημα.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.