Η εθελοντική αιμοδοσία του ΟΦΗ και το κίνητρο

13:37 | 23/01/2020

Την Δευτέρα (27/01) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 16.30 - 19.00 στο ανοικτό γήπεδο στην οδό Εφόδου.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το μπασκετικό τμήμα της ομάδας, όσοι συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, θα έχουν δωρεάν είσοδο στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας.

H ανακοίνωση του τμήματος μπάσκετ της ομάδας:

''Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε άμεσα μία ανεκτίμητη βοήθεια στον συνάνθρωπό μας με μία απλή κίνηση. Να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

Την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 16.30 - 19.00 στο ανοικτό γήπεδο της Ακαδημίας μας, στην οδό Εφόδου.

Πρόκειται για μία κοινή προσπάθειας αιμοδοσίας, την οποία συντονίζουν η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ και η κινητή μονάδα Βενιζελείου, στο πλαίσιο της εθελοντικής δράσης μας.

Οσοι συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία, θα έχουν δωρεάν είσοδο στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αντρικής ομάδας μπάσκετ με τον Ιωνικό την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στα Δύο Αοράκια, για την 18η αγωνιστική της Β Εθνικής.

Ο εθελοντισμός και ο αθλητισμός έχουν κοινές αξίες κια οράματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι η ενεργοποίηση όλων και κυρίως των νέων σε θέματα αθλητισμού και εθελοντισμού και η καθιέρωση της άθλησης και της εθελοντικής προσφοράς ως μέσο της καθημερινότητας μας και ως στάση ζωής.

Και τα δύο προβάλλουν πρότυπα ζωής και παρέχουν διεξόδους εκτόνωσης στο σύγχρονο νέο άνθρωπο, αφού του επιτρέπει να εκφορτίζει δημιουργικά και την περίσσεια ενέργεια του, ενώ αποτελούν ψυχαγωγία και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του. Καλλιεργούν το πνεύμα, την κρίση, την αντίληψη, και την φαντασία. Έτσι, βοηθούν τον κάθε ένα να ωριμάσει ψυχολογικά, ηθικά, πνευματικά και κοινωνικοπολιτικά.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, αλτρουισμού και συνεισφοράς στον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής για αυτόν που το δέχεται. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Μην περιμένουμε την ανάγκη για αίμα να μας χτυπήσει την πόρτα, ας βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Ας γίνουμε το φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Ελα και εσύ την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, γίνε και εσύ εθελοντής αιμοδότης!!''

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.