«Αφεντικό» ο ΟΦΗ κόντρα στον Απόλλωνα

08:14 | 01/11/2018

Υπέρ του ΟΦΗ η προϊστορία απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, «αφεντικό» στο Γεντί Κουλέ. Ποιο το αποτέλεσμα στο προηγούμενο «ραντεβού».

Στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης επικεντρώνεται ο ΟΦΗ, ο οποίος επιστρέφει στο Γεντί Κουλέ μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό και αφού μεσολάβησε η εκτός έδρας ισοπαλία στη Λάρισα με την ΑΕΛ.

Οι Κρητικοί είναι για τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα αήττητοι, μετρώντας μία νίκη και δύο ισοπαλίες και κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη θέλουν το τρίποντο για να πάρουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για τη συνέχεια. Θυμίζουμε, ότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είναι η μοναδική ομάδα στο τρέχον πρωτάθλημα που δεν έχει ούτε βαθμό, ενώ τη Δευτέρα κόντρα στον Ολυμπιακό λύγισε στο τέλος με το γκολ του Μάνου.

Ο ΟΦΗ έπαιξε και πρόπέρυσι με τον Απόλλωνα, αφού αγωνίστηκαν αμφότεροι στη Football League. Στο ματς του πρώτου γύρου τον Γενάρη του 2017 στη Ριζούπολη, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ενώ στον δεύτερο γύρο στο Γεντί Κουλέ (τον Απρίλιο του 2017) το 1-1 έγραψε την ιστορία του αγώνα. Επίσης, την ίδια χρονιά -28/11/2017- ο ΟΦΗ με τον Απόλλωνα Σμύρνης έπαιξαν για το κύπελλο στο Ηράκλειο, με την κρητική ομάδα να επικρατεί 2-1.

Συνολικά ο ΟΦΗ υπερτερεί στην προϊστορία με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», αφού μετράει 32 νίκες, έναντι 18 του Απόλλωνα, με 16 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

Απόλυτο «αφεντικό» είναι ο ΟΦΗ στις εντός έδρας αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μετρώντας 24 νίκες έναντι μόλις τριών του Απόλλωνα (7 ματς έληξαν ισόπαλα).

Αξίζει να σημειωθεί πως την τελευταία φορά που ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης έπαιξαν αντίπαλο σε επίπεδο Super LEague ήταν στις 15 Μαρτίου 2014, με τους «μελανόλευκους» να κερδίζουν 2-0. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, εκείνης της σεζόν, στη Ριζούπολη, πάλι νικητής ήταν ο ΟΦΗ, αυτή τη φορά με 1-0. 

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.