​Αφρικανός δημοσιογράφος παρεξηγήθηκε με τον Κλοπ

18:39 | 25/11/2021

​Τον Ιανουάριο, πολλοί Αφρικανοί διεθνείς θα λάβουν μέρος στο Κύπελλο Εθνών της «Μαύρης Ηπείρου». Μια διοργάνωση που δυσκολεύει τη δουλειά πολλών συλλόγων και προπονητών, ιδιαίτερα της Λίβερπουλ, η οποία θα στερηθεί τα αστέρια της επίθεσής της, τον Αιγύπτιο Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Σενεγαλέζο Σάντιο Μανέ.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο προπονητής των «Κόκκινων», Γιούργκεν Κλοπ», χαρακτήρισε τη διοργάνωση ως ένα «μικρό τουρνουά». Μετά τη χθεσινή (24/11) νίκη της ομάδας του (2-0) στο Champions League εναντίον της Πόρτο, ο Γερμανός τεχνικός είδε έναν δημοσιογράφο από τα μέσα ενημέρωσης της Ojbsport να επαναφέρει αυτή τη δήλωση, απαιτώντας συγγνώμη.

«Νομίζω ότι είναι προσβολή προς τους παίκτες, προσβολή προς τους οπαδούς, μια προσβολή για τους κατοίκους της ηπείρου και νομίζω ότι οφείλετε στην ήπειρο μια συγγνώμη», φώναξε ο δημοσιογράφος.

Έκπληκτος, ο πρώην προπονητής της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν ζήτησε συγγνώμη, αλλά φρόντισε να διευκρινίσει ότι τα λόγια του ήταν απλώς ειρωνικά: «Είπα "Α, υπάρχει ένα μικρό τουρνουά τον Ιανουάριο. Δεν ήθελα να χαρακτηρίσω μικρό το τουρνουά, απλά έλεγα ότι είναι ακόμα ένα τουρνουά, είναι ειρωνικό"», διαβεβαίωσε ο Γερμανός τεχνικός.

Μη ικανοποιημένος από την απάντηση του Κλοπ, ο δημοσιογράφος ξεκαθάρισε στον Γερμανό ότι πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ αυτούς τους όρους αν επρόκειτο για ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Δεν θα το έλεγες αυτό στην Ευρώπη, δεν θα έλεγες "ένα μικρό τουρνουά στην Ευρώπη"».

Απαντώντας εκ νέου, ο Κλοπ εξήγησε για άλλη μια φορά ότι ο συνομιλητής του τον παρεξήγησε: «Δεν είμαι ντόπιος (Άγγλος), αλλά αν θέλεις να με παρεξηγήσεις, μπορείς να το κάνεις. Δεν θα σκεφτόμουν έτσι. Δεν καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι δεν ήταν ειλικρινές», απάντησε.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.