Αγγαρεία και πρόκριση για τον ΟΦΗ

ΟΦΗ

Μόνο την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου κρατάει ο κακός ΟΦΗ από το 0-1 με τον Αχέροντα στην Πρέβεζα.

Ο Νιόπλιας δεν προχώρησε σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, κατεβάζοντας στον αγώνα τον ΟΦΗ με 4-3-3 και τους Βάτερμαν, Γιαννούλη, Σελίμοβιτς, Ναμπί ουσιαστικά τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Μαρινάκης, Πασαλίδης, Κοροβέσης, Γαγιέγος, φαν Ντάινεν, Καμάου και Καστάνιος συνέθεσαν τους υπόλοιπους της αρχικής σύνθεσης.

Ο Όμιλος βρήκε σχετικά νωρίς το γκολ, στο 26ο λεπτό, με τον Καστάνιος να εκμεταλλεύεται το πέναλτι που κέρδισε ο Καμάου και να ευστοχεί από τα 11 βήματα σκοράροντας για πρώτη φορά εφέτος σε επίσημο παιχνίδι.

Από τη μία ο στόχος είχε επιτευχθεί, το γρήγορο γκολ που ήθελε ο Νιόπλιας. Από την άλλη ο ΟΦΗ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο και παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Από την άλλη ο Αχέρων δεν δημιουργούσε προβλήματα (η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανέστατη) και δεν απειλούσε τον Βάτερμαν σε ένα παιχνίδι που ήταν στα μέτρα της κρητικής ομάδας.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξε και ο κακός αγωνιστικός χώρος που δυσκόλευε στο να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα οι παίκτες του ΟΦΗ να παίζουν έχοντας περισσότερο στο μυαλό τους να μην τραυματιστούν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Νιόπλιας έκανε αλλαγές (έβαλε στην αρχή Μεγιάδο, Γρίβα, Νέιρα, Λυμπεράκη), αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώθηκε. Ο ΟΦΗ διαχειριζόταν χωρίς πρόβλημα το υπέρ του αποτέλεσμα και δεν αισθανόταν καμία απειλή από τους γηπεδούχους σε ένα παιχνίδι που είχε αποκτήσει τον χαρακτήρα της... αγγαρείας.

Στα τελευταία λεπτά ο Αχέρων λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον ΟΦΗ, χάνοντας τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, στο 80ο λεπτό, με τον Βέρμπη σε κενή εστία να αστοχεί με κεφαλιά!

Όσο το εύθραυστο 0-1 παρέμενε τόσο έπαιρναν θάρρος οι γηπεδούχοι πιέζοντας τον ΟΦΗ για την ισοφάριση. Στα τελευταία λεπτά ο Αχέρων έκανε ό,τι δεν είχε κάνει σε ολόκληρο το παιχνίδι, έβαλε ζόρια στον ΟΦΗ, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και το συγκρότημα του Νιόπλια πήρε την πρόκριση για τη φάση του Κυπέλλου.

Οι ενδεκάδες:

Αχέροντας Καναλακίου (Β. Τζιάρρας): Bλάχος, Κωνσταντίνου, Θεοδωράκης, Καππίας, Παπανίκου (50’ Κυριάκης), Ζδράβος, Φράγκος, Πότσης (72’ Εμβραΐζογλου), Γεωργίου (72’ Κωσταμένας), Βέρμπης, Τσούτσης (50’ Βασιλειάδης).

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Γκαγιέχος (46’ Λυμπεράκης), Ναμπί (59’ Γρίβας), Σελίμοβιτς (46’ Μεγιάδο), Φαν Ντούινεν (59’ Νέιρα), Καμάου, Καστάνιος.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.