Αγγελόπουλοι: «Πλέον κερδίζει ο καλύτερος»

11:00 | 18/06/2022

Τι είπαν οι πρόεδροι του Ολυμπιακού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε στον πρόλογό του, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας από τον ολυμπιακό: «Μετά από μια τέτοια σεζόν και εμφάνιση δεν υπάρχουν πολλά λόγια

Συγχαρητήρια στους προέδρους που οραματίστηκαν αυτή την ομάδα, τον κόσμο που μας υποστήριξε, τους παίκτες που πάλεψαν σε κάθε ματς, όλους στη διοίκηση, στο τιμ, προπονητές, γιατρούς φυσικοθεραπευτές. Φτάσαμε στο τέλος μιας επίπονης διαδικασίας. Παίξαμε 75 παιχνίδια, κρίσιμα, δεν αμφιβάλει κανείς για την αξιέπαινη προσπάθειά μας. Φτάσαμε μέχρι το φάιναλ φορ. Δυστυχώς δεν παίξαμε στον τελικό στο Βελιγράδι, αλλά όλοι είμαστε απόψε χαρούμενοι για το τι καταφέραμε και υπερήφανοι για τον Ολυμπιακό».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε αρχικά: «Ήταν μια ιστορική χρονιά η φετινή, γυρίσαμε στην Α1 μετά από 2 χρόνια απουσίας, κατακτήσαμε το νταμπλ, ήταν το δεύτερο 3-0 επί της δικής μας προεδρίας από το 2009 σε τελικούς και πετύχαμε 7 νίκες επί του Παναθηναϊκού σε έξι μήνες. Συγχαρητήρια στον κόουτς, στους παίκτες, έμειναν ενωμένοι και αντέδρασαν σωστά μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο. Πόσα κάναμε πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν μπορούμε να τα απαριθμήσουμε. Υπάρχει υλικό καλό για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague και του χρόνου, καθώς και τους εγχώριους τίτλους».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Συγχαρητήρια στον κόουτς και τους παίκτες. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Αυτοί τα πέτυχαν όλα. Δεν πίστευε ίσως ο κόουτς ότι θα τα ξαναζήσουμε όλα αυτά μαζί. Γι’ αυτό έγινε η συμφωνία να συνεχίσουμε μαζί όταν επέστρεψε. Είχαμε πει “ Μέχρι τέλους”, ήταν μία ιστορική απόφαση που πήραμε με τον Παναγιώτη. Θα μπορούσε να είχε διαλύσει τον Ολυμπιακό. Σηκώσαμε το βάρος, είπαν πως δεν θα παίξει ο Ολυμπιακός στη Ευρωλίγκα κι όμως παίξαμε. Είπαν πως θα υποβιβαστούμε... κάθε φορά υπήρχε ένα εμπόδιο, όλα όμως ξεπεράστηκαν, με τεράστιο πάντως ψυχικό και οικονομικό κόστος. Όλοι καταλαβαίνετε τι έχει γίνει... και σίγουρα δεν υπάρχει εγγύηση πως και στο μέλλον ο Ολυμπιακός θα έχει επιτυχίες. Φύγαμε από κάτι που πιστεύαμε πως δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι. Δεν απειλήσαμε κανέναν, με δική μας απόφαση και κόστος για όλον τον Ολυμπιακό, πήραμε αυτήν την τολμηρή απόφαση και τώρα είμαστε στο τέλος μιας εκπληκτικής χρονιάς που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας».

Για το αν η κατάκτηση του τίτλου του ελληνικού πρωταθλήματος είναι δυσκολότερος από αυτόν της Euroleague, ο Μπαρτζώκας είπε: «Φυσικά και είναι δύσκολο το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος μας αντίπαλος, είναι μεγάλη ομάδα. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός. Υπάρχει ενταση, πίεση, οι νίκες φέρνουν μεγάλη χαρά και μεγάλη απογοήτευση οι ήττες. Χρειάζεται διαχείριση. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές τώρα. Πλέον κερδίζει ο καλύτερος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα. Όλα ξεκινούν από την κορυφή. Δεν έχω διάθεση να κολακέψω τους προέδρους. Τους ρώτησα ποιο είναι το δικό σας κίνητρο μετά από όσα συνέβησαν στο ελληνικό μπάσκετ, όταν μου έγινε η πρόταση να επιστρέψω. Και διαπίστωσα πως είχαν ιδιαίτερο κίνητρο. Δεν έχεις δικαίωμα να μην πετύχεις, όταν εργάζεσαι στον Ολυμπιακό. Όλοι ξέραμε γυρίζοντας από το Βελιγράδι ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει το νταμπλ. Το πήραμε και είναι σημαντικό».

Για το τι ξεχωριστό έχει ο Γιώργος Πρίντεζης που «κρέμασε τα παπούτσια του», ο Μπαρτζώκας επισήμανε: «Η πρώτη μου συνεργασία με τον Γιώργο ήταν στην Ολύμπια Λάρισας. Πήραμε έναν φέρελπι νέο τότε, ήταν μικρός, βοήθησε και αυτός την Ολύμπια, αλλά και η ομάδα αυτόν. Ήταν φοβερά αθλητικός και γρήγορος φόργουορντ που καταθέτοντας απίστευτη δουλειά έγινε ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Απέκτησε απίστευτο foot work και hand work (πεταχτάρι, floater). Δεν τα είχε... τα εξέλιξε με τη σκληρή δουλειά. Είναι μια καριέρα ονειρεμένη. Πάντα για όλους υπάρχει αυτό το πλήρωμα του χρόνου. Αν κάνει ένα flash back θα νιώθει γεμάτος... και τέτοιες στιγμές του εύχομαι να έχει και στη συνέχεια στη ζωή του, με την οικογένειά του».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σχολίασε για τον τέως από απόψε αρχηγό του Ολυμπιακού: «Καταπληκτικός αθλητής, έδειξε αφοσίωση και σκληρή δουλειά, δέθηκε με την ομάδα. Έδωσε τα πάντα στην ομάδα, έχει ένα τέλος που ελάχιστοι αθλητές το έχουν πετύχει. Είναι ό,τι πιο μαγικό μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής. Του είμαστε ευγνώμονες. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Ευρωπαϊκό στην Κωνσταντινούπολη. Και με την Μπαρτσελόνα, αλλά και τόσες στιγμές. Του εύχομαι τα καλύτερα και τον ευχαριστούμε πολύ».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος υπογράμμισε για τον Πρίντεζη: «Εκτός από εξαιρετικός χαρακτήρας είναι και τρομερός άνθρωπος. Όποτε κάναμε συζητήσεις ανανέωσης και του ζητούσαμε να μας πει τη γνώμη του, ο τρόπος που αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, το μπάσκετ, η τρέλα του αυτή θα μας λείψει. Είναι παράδειγμα ο τρόπος που δούλευε, ήμασταν τυχεροί και τυχερός και αυτός που ζήσαμε μαζί αυτήν την τρομερή περίοδο».

Για το γεγονός πως δύο τεράστιοι παίκτες, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Γιώργος Πρίντεζης «κρέμασαν τα παπούτσια τους» επί των ημερών τους, οι πρόεδροι της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξήγησαν πως «είναι τίτλος τιμής ότι τέλειωσαν τη θητεία τους με εμάς οι Σπανούλης, Πρίντεζης. Υπάρχει οργανισμός που το στηρίζει όλο αυτό. Είμαστε υπερήφανοι, τους τιμήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι δύο καταπληκτικοί αθλητές και άνθρωποι».

Για το μυστικό της διατήρησης του βασικού κορμού, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος απάντησε: «Το μυστικό είναι το καλό οικογενειακό κλίμα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν την τρέλα μας για την ομάδα, το δέσιμο που έχουμε, το ότι στηρίζουμε τον όποιον προπονητή έχουμε. Το νιώθουν οι Έλληνες παίκτες».

Εν συνεχεία ο Μπαρτζώκας έκανε flash back στις ομάδες του Ολυμπιακού των οποίων διετέλεσε προπονητής: «Για αυτήν του 2013 τα συναισθήματα είναι πιο έντονα. Ήταν μια ομάδα που απολάμβανα να κοουτσάρω, ήταν μια ομάδα που της είχα μεγάλη εμπιστοσύνη. Το 2014 ήταν μια ομάδα που έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ. Κάποιες μεμονωμένες απουσίες πέρυσι, π.χ. ο Παπανικολάου έμεινε έξω έξι μήνες, έπαιξαν ρόλο. Φέτος ήταν θέμα εκπληκτικής δουλειάς, ενός φανταστικού τιμ γυμναστών, γιατρών φυσικοθεραπευτών. Δώσαμε 75 αγώνες μεγάλης έντασης».

Για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΕΣΑΚΕ μετά τις 4 ΚΑΕ που «κόπηκαν» από την Επιτροπή Αδειοδότησης, οι πρόεδροι του Ολυμπιακού είπαν: «Δεν έχουμε κάποιο σχόλιο, θα περιμένουμε την άλλη εβδομάδα τι θα γίνει. Να μιλήσει και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, όπως προανήγγειλε. Χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία».

Αναφορικά στις σκέψεις για επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοβ, οι πρόεδροι είπαν: «Η πρώτη κίνηση είναι να μιλήσουμε με τον κόουτς, να μην μπούμε σε ονοματολογία, ο Μιλουτίνοβ έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, η ομάδα αξίζει να ζήσει την αποθέωση και τη χαρά. Υπομονή».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.