Τα «λιοντάρια» κατασπάραξαν το Ιράν!

17:13 | 21/11/2022

Εντυπωσιακή νίκη των Άγγλων στην πρεμιέρα τους στο εφετινό Μουντιάλ, 6-2 το Ιράν!

Η Αγγλία δεν είχε... αντίπαλο στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ. Γιατί το Ιράν μόνο ως αντίπαλος δεν λογίζεται για τους Άγγλους που έκαναν πάρτι επικρατώντας 6-2 στην 1η αγωνιστική του Β' ομίλου.

Η Αγγλία ουσιαστικά τελείωσε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 35ο λεπτό ο Μπέλιγχαμ άνοιξε το σκορ, στο 43 και στις καθυστερήσεις Σακά και Στέρλινγκ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ιδια εικόνα και στο β' μέρος με το Ιράν να μη μπορεί να αντιδράσει. Η Αγγλία βρήκε και τέταρτο γκολ, στο 62ο λεπτό, με τον Μπουκαγιό Σακά να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του. Οι Ιρανοί απάντησαν με τον Ταρεμί στο 65', για το γκολ της τιμής.

Η Αγγλία δεν σταμάτησε να πυροβολεί, στο 71' ο Ράσφορντ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-1 και πλέον ο στόχος ήταν να σπάσει το ρεκόρ του προηγούμενου Μουντιάλ και της μεγαλύτερης νίκης, 6-1 τον Παναμά. Κατάφεραν να το ισοφαρίσουν, με τον Γκρίλις στο 90', αλλά στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων το Ιράν κέρδισε πέναλτι, μέσω VAR, ο Ταρεμί ευστόχησε και έγραψε το τελικό 6-2.

Στις 25 Νοεμβρίου η Αγγλία παίζει με τις ΗΠΑ και το Ιράν με την Ουαλία.

Το ματς είχε και ελληνικό χρώμα, αφού ξεκίνησε βασικός για το Ιράν ο Μοναχαντί και ο Χατζισαφί της ΑΕΚ, ενώ δεν έλειψαν και τα προβλήματα στη μετάδοση με το γνωστό... κρασάρισμα του ΑΝΤ1+ που έφερε το φιάσκο, τη δικαιολογημένη αντίδραση των συνδρομητών και τη δωρεάν μετάδοση μέσω του σάιτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγκουάιρ (70΄ Ντάιερ), Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ, Μάουντ (70΄ Φόντεν), Σο, Σάκα (70΄ Ράσφορντ), Κέιν (75΄ Γουίλσον), Στέρλινγκ (71΄ Γκρίλις)

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ (20΄ λ. τρ. Χ. Χοσεϊνί), Μοχαραμί, Χατζισαφί, Μοχαμαντί (63΄ Τοραμπί), Τζαχανμπάκς (46΄ Γκολιζαντέχ), Πουραλιγκαντζί, Ταρεμί, Τσεσμί (46΄ Καναάνι), Καρίμι (46΄ Εζατολάχι), Μ. Χοσεϊνί, Νουρολαχί (77΄ Αζμούν)


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.