Αγνώριστος ο ΟΦΗ

ΟΦΗ

Η κρητική ομάδα έμεινε μακριά από τα δικά της στάνταρ και έχασε δίκαια 0-2 από την ανώτερη ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ δεν πλησίασε στο ελάχιστο το αγωνιστικό του επίπεδο, στο πρώτο του παιχνίδι στο «Γεντί Κουλέ» στην εποχή του κορωνοϊού.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης οι ηττημένοι ήταν νευρικοί, χωρίς φαντασία και μοιραία έμειναν στο μηδέν.

Ο Γουάλι υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Γιαννούλης και Κοροβέσης.

Οι Μεγιάδο και Σακόρ ήταν τα δύο αμυντικά χαφ και τον οργανωτικό ρόλο ανέλαβε ο Νέιρα. Στις πτέρυγες της επίθεσης χρησιμοποιήθηκαν οι Μάνος και Σεμέντο και στην κορυφή ο Φιγκεϊρέντο.

Ήταν ακίνδυνος

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά, αν και οι φιλοξενούμενοι σταδιακά έβρισκαν τρόπους να φτάσουν απέναντι στον Ουάλι.

Στο 7’, μάλιστα, είχαν σημαντική στιγμή, αλλά Αλμπάνης και Μάνταλος δεν κατάφεραν να σουτάρουν από κοντά.

Οι «ασπρόμαυροι», βέβαια, δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να κυριαρχήσει και στο 11’ απείλησαν κιόλας με τον Νέιρα.

Το ματς ήταν μοιρασμένο, παρόλο που η ομάδα του Καρέρα «άγγιξε» το γκολ στο 20’. Ο Μάνταλος σέντραρε, ο Ολιβέιρα έπιασε την «καρφωτή» κεφαλιά και ο Ουάλι με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Η ΑΕΚ από το σημείο εκείνο και μετά πατούσε καλύτερα, έπαιζε αρκετά από αριστερά, δημιουργούσε «ρήγματα» και ήταν πιο δραστήρια. Ο ΟΦΗ δεν είχε καθόλου συνδυαστικό ποδόσφαιρο, δεν έφτιαχνε απειλητικές προϋποθέσεις και επιθετικά δεν ήταν επικίνδυνος.

Το συγκρότημα του Σίμου δεν είχε καταφέρει να πάρει την κατοχή, στοιχείο που του χαλούσε την εικόνα του στον αγώνα. Στο 42’, έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν, όταν ο Λόπες σέντραρε και ο Λιβάγια αφύλακτος με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας σημείωσε το 0-1.

Παρά το γεγονός πως τίποτα δεν πήγαινε καλά, ο ηρακλειώτικος σύλλογος «άγγιξε» την ισοφάριση στο 44’, ωστόσο στάθηκε άτυχος, καθώς ο «κεραυνός» του Φιγκεϊρέντο βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Ακόμη χειρότερος

Και στις αρχές της επανάληψης οι γηπεδούχοι δεν είχαν τους τρόπους για ν’ αποκτήσουν ικανοποιητικό τέμπο και να ν’ αναλάβουν τα «ηνία» της αναμέτρησης.

Οι ηττημένοι δεν κυκλοφορούσαν σωστά, δεν είχαν συνεργασίες, έκαναν πολλά λάθη και δεν απειλούσαν.

Η ΑΕΚ, στην αντίπερα όχθη, ήταν σαφώς πιο ουσιαστική και στο 66’ «αγκάλιασε» το «διπλό» με το γκολ του Βέρντε, που σούταρε από πλάγια δεξιά και πέτυχε το 0-2.

Ο Όμιλος δεν είχε καμία αντίδραση, είχε μείνει μακριά από τα δικά του στάνταρ και είχε επιδοθεί σ’ ένα ανορθόδοξο τρόπο παιχνιδιού.

Στο 85’, πάντως, θα μπορούσε να μειώσει με το δυνατό σουτ του Στάικου, αλλά ο Μπάρκας ήταν έτοιμος και έδιωξε. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και η ΑΕΚ πήρε δίκαια τους 3 βαθμούς.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάιλι, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (79’ Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης (86’ Δεληγιαννίδης), Σακόρ (66’ Στάικος), Μεγιάδο, Νέιρα, Σεμέντο (78’ Νοικοκυράκης), Φιγκεϊρέδο, Μάνος (66’ Βαζ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (86’ Σβάρνας), Μάνταλος (86’ Σαμπανάσοβιτς), Αλμπάνης (60’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το live του ματς

Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΟΦΗ!

Γέμισαν οι ταράτσες στο «Γεντί Κουλέ»

«Γεντί Κουλέ»: Θερμομέτρηση και μάσκες

Και ο Λυσάνδρου στο Γεντί Κουλέ


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.