Αγρίνιο: Η προσπάθεια να «κρυφτούν» τα στοιχεία του 28χρονου ποδοσφαιριστή, η Κρήτη και τα ερωτήματα για το ένταλμα που... αγνοείται

14:56 | 20/10/2022

Περιπλέκεται το «παζλ» της απεχθούς υπόθεσης στο Αγρίνιο με τον κατηγορούμενο 28χρονο, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε βάρος 4χρονου παιδιού, ενώ η μητέρα του κατηγορούμενου ήταν η νταντά του ανήλικου θύματος. Πλήθος ερωτημάτων προκύπτει και αναφορικά με τη δράση του κατηγορουμένου, τη στάση της οικογένειάς του και για το ότι δεν έχει ακόμα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ποδοσφαιριστή.

Ο πατέρας του τετράχρονου παιδιού προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του άνδρα τον Ιούλιο του 2021, όμως η ποινική δίωξη ασκήθηκε από το Στρατοδικείο Ιωαννίνων άσκησε επτά μήνες αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2022. Σημειώνεται ότι την περίοδο που ο 28χρονος φέρεται να κακοποίησε το παιδί ήταν φαντάρος, επομένως σύμφωνα με την Αστυνομία ο στρατός ήταν το σώμα που θα έπρεπε να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και ο κατηγορούμενος να περάσει στρατοδικείο. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου φερόμενου δράστη έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2022, ωστόσο, δεν ακολούθησε σύλληψη.

Προκύπτουν, επομένως, εύλογα ερωτήματα για τη συγκεκριμένη καθυστέρηση, λαμβάνοντας υπόψιν ότι πρόκειται για μία τόσο βαριά κατηγορία, όπως αυτή της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου, καθώς και για το ότι ουδέποτε υπήρξε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορουμένου βεβαίως δεν συνεπάγεται αυτόματα τη σύλληψή του και γίνεται για να ενθαρρύνει όποιον γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση να το καταθέσει στις Αρχές. Παράλληλα, η μη έκδοση εντάλματος σύλληψης μπορεί να δικαιολογηθεί αν οι Αρχές κρίνουν ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας ότι ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να φύγει από τη χώρα.

Υπάρχει ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι αστυνομικές Αρχές να προσπαθούν ακόμη να «δέσουν» την υπόθεση, δηλαδή να συνδέσουν καταγγελίες (ακόμα και νέες μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του) με χειροπιαστές αποδείξεις ή άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Πηγές από την τοπική κοινωνία, ότι πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 28χρονου, περίπου δύο μήνες μετά την καταγγελία του πατέρα του 4χρονου, όμως δεν φαίνεται να βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

Από την άλλη πλευρά η Αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την εν λόγω πληροφορία ενώ ούτε και η Εισαγγελία Στρατοδικείου μιλά για διενέργεια έρευνας στο σπίτι και τις ηλεκτρονικές συσκευές του κατηγορούμενου.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η οικογένεια του κατηγορούμενου φέρεται να προσπαθούσε με διάφορους νομικούς, τρόπους να καθυστερήσει ή ακόμα και να αποφύγει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου.

Από πηγές του ethnos.gr προκύπτει ότι ενδεχομένως να υπήρξε και μία μικρή καθυστέρηση σχετικά με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Δηλαδή, είχαν τραβηχτεί οι φωτογραφίες του κατηγορούμενου και χρειάστηκαν περίπου 20 (!) μέρες για να δημοσιοποιηθούν.

Μάλιστα, φαίνεται πως είχε ζητηθεί από την πλευρά του κατηγορούμενου η δημοσιοποίηση να γίνει μόνο σε τρεις περιοχές: Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ρέθυμνο. Ωστόσο, όταν οι Αρχές έκαναν ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δημοσιοποίηση των στοιχείων έγινε χωρίς γεωγραφικό «περιορισμό».

Το Αγρίνιο είναι ο τόπος όπου έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο κατηγορούμενος, ενώ στο Ρέθυμνο είχε μεταβεί αρχικά για σπουδές και φαίνεται πως ζει (ή ζούσε) εκεί μέχρι προσφάτως.

Αυτή τη στιγμή, άγνωστο παραμένει πού είναι ο 28χρονος. Αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι ζει στο Ρέθυμνο, πηγές έχουν δηλώσει στο ethnos.gr, ότι δεν αποκλείεται να έχει φύγει από την πόλη της Κρήτης.

Η οικογένειά του ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του ethnos.gr, βρίσκεται στο Αγρίνιο.

Πηγή: ethnos.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.