Αιχμές από Πλατανιώτη: «Δεν είχα τη στήριξη που ήθελα, μας στοίχισε η έλλειψη αγώνων»

16:58 | 19/07/2023

Αιχμές για «έλλειψη στήριξης» άφησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη μιλώντας στην ΕΡΤ, μετά τον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Η πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης αναγνώρισε ότι έκανε κάποια λάθη που της στέρησαν το μετάλλιο, λέγοντας όμως ότι έμεινε πολύ πίσω στην προετοιμασία, στο κομμάτι της χορογραφίας.

«Η αλήθεια είναι πως είναι το δεύτερο μετάλλιο το οποίο χάθηκε σήμερα. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου, ιδιαίτερα σητ ubitech γιατί ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κομμάτι της πληρωμής της προπονήτριάς μου, αλλά και στη magna facilities γιατί ανέλαβε όλο το υπόλοιπο. Ήταν αρκετά δύσκολος αυτός ο αγώνας για εμένα, γιατί δεν είχα τη στήριξη που θα ήθελα και αναγκάστηκα να βρω μόνη μου τους χορηγούς για όλο αυτό. Η χορογραφία, επειδή κατά τη διάρκεια της χρονιάς προσπαθούσα να είμαι σε επαφές και να κανονιστεί το κομμάτι της προετοιμασίας με τις Ισπανίδες προπονήτριες, έγινε τον τελευταίο μήνα. Επομένως, το σόλο το οποίο παρουσίασα το έβγαλα τον προηγούμενο μήνα και το ολοκλήρωσα μία εβδομάδα πριν. Όλοι οι αθλητές για να έρθουμε εδώ πέρα δουλεύουμε τουλάχιστον έναν χρόνο για να παρουσιάσουμε τη χορογραφία, εμένα όλη αυτή η δουλειά μου ήταν ενός μήνα», ανέφερε η Πλατανιώτη και συνέχισε:

«Έγιναν κάποια λάθη που μου στοίχισαν το μετάλλιο, όπως έγινε και στο τεχνικό, που ήταν κινήσεις των τελευταίων δευτερολέπτων που καθόρισαν την τέταρτη θέση εκεί. Όπως έχω πει, μπορείς από πρώτος να βρεθείς τελευταίος, όπως έγινε και με την Ιαπωνία προχθές, είναι πάρα πολύ λεπτές οι γραμμές που πρέπει να προσέχουμε και πόσω μάλλον όταν ένα πρόγραμμα έχει τελειώσει μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα. Χρειάζεται προσοχή. Σίγουρα είμαι στεναχωρημένη. Παρ’ όλα αυτά, για το τεχνικό είμαι πολύ ευτυχισμένη με την εμφάνισή μου γιατί είχα ένα απίστευτο feedback από τον κόσμο αλλά και την προπονήτριά μου, την Αναστασία Γκούτσεβα, αλλά και τις Ισπανίδες προπονήτριες τις οποίες εγώ τις έχω είδωλα. Ειδικά για το τεχνικό, δεν είμαι απλά ευχαριστημένη και θεωρώ πως μπορεί να μην έχω το μετάλλιο στα χέρια μου, αλλά είναι σα να το έχω ήδη πάρει. Τώρα, για το ελεύθερο, το χάρηκα αλλά θα ήθελα να μάθω ποια είναι τα λάθη που στοίχισαν το μετάλλιό μου. Έγιναν τώρα και βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση».

Παράλληλα, η Πλατανιώτη υποστήριξη ότι θα έπρεπε να είχαν δοθεί στην εθνική ομάδα περισσότερες ευκαιρίες για αγώνες μέσα στη χρονιά, ώστε να εξοικειωθούν με το νέο σύστημα βαθμολόγησης: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διοργάνωση είναι πάρα πολύ έντονη για εμάς, γιατί κατά τη διάρκεια της χρονιάς δεν μπορούσαμε να παραβρεθούμε σε άλλους αγώνες και αυτό μας στοίχισε πολύ. Οι νέοι κανονισμοί απαιτούν να είσαι πάρα πολύ συνεπής και πάρα πολύ ακριβής σε αυτό που κάνεις και γενικότερα έχει αλλάξει έτσι το σύστημα, που το άγχος και η πίεση είναι τεράστια. Οι περισσότερες αθλήτριες, ή και όλες βασικά, είχαν βρεθεί σε αγώνες μέσα στη χρονιά και είχαν μία παραπάνω εμπειρία. Εμάς ήταν ο δεύτερος αγώνας μας και δεν έχουμε ακόμη την εμπειρία που χρειάζεται για τους νέους κανονισμούς. Αυτός ο αγώνας ήταν για να μάθουμε. Μαθαίνουμε, λοιπόν, και θα είμαστε πιο έτοιμες στον επόμενο αγώνα ο οποίος θα δίνει και πρόκριση. Ο δρόμος προς το Παρίσι ξεκινά από τη Ντόχα (σ.σ. το Παγκόσμιο του 2024), για να πάρουμε πρώτα την πρόκριση. Βλέποντας τον στόχο μας και κάνοντας την ανάλογη προπόνηση που απαιτείται».

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.