Ακολουθούν με.. ευλάβεια το πρωτόκολλο

16:17 | 11/11/2020

Οι εφτά ομάδες προσαρμόζονται σε μια διαφορετική καθημερινότητα.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές και έχει φέρει νέα δεδομένα στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Αυτές τις μέρες στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ βρίσκεται η Κρήτη και το Ηράκλειο. Και αυτό γιατί φιλοξενεί εφτά αποστολές, ανάμεσα τους και η ελληνική, οι οποίες την Πέμπτη (12/11) και το Σάββατο (14/11) δίνουν ματς, στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurobasket γυναικών.

Όλες οι Εθνικές έχουν προσαρμοστεί απόλυτα στις ιδιαίτερες συνθήκες και το πρωτόκολλο υγείας τηρείται κατά γράμμα.

Καθεμία από τις ομάδες έχει το δικό της λεωφορείο για τις μετακινήσεις της, που απολυμαίνεται μετά από κάθε μεταφορά, ενώ το δρομολόγιο που κάνει είναι ένα και μοναδικό: Ξενοδοχείο – Γήπεδο – Ξενοδοχείο.

Αυστηρά είναι τα μέτρα και στο ξενοδοχείο, καθώς υπάρχει ξεχωριστή αίθουσα για κάθε ομάδα για φαγητό, αλλά και για τις συναντήσεις, βίντεο, συζητήσεις, ενώ κάθε μέλος των εθνικών μένει σε μονόκλινο δωμάτιο.

Και στα «Δύο Αοράκια» φυσικά οι οδηγίες τηρούνται με, αν μη τι άλλο, ευλαβικό τρόπο. Καθεμία από τις ομάδες έχει, βεβαίως, τα δικά της αποδυτήρια, η απολύμανση είναι τακτική μετά από κάθε προπόνηση ενώ απολύμανση γίνεται σε όλες τις μπάλες μεταξύ προπονήσεων, στο γήπεδο και στους πάγκους, όπως, επίσης, και στη γραμματεία.

Η Εθνική Ελλάδας, μάλιστα, έχει υποβληθεί σε ένα τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρηση από την Αθήνα και ήδη σε άλλα τρία στο διάστημα που βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Από’ κει και πέρα, υπάρχει ιατρικό επιτελείο τόσο από την ΕΟΚ, όσο και από τη FIBA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστινάκη: «Δίνουμε τα πάντα στο παρκέ»

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.