Άκομα ένα ιστορικό ρεκόρ από Ντόνσιτς

11:25 | 18/08/2020

Ο Ντόνσιτς έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με ηλικία 21 ετών ή μικρότερος που σημείωσε +40 πόντους σε αγώνα στην postseason,

Ο τρομερός Σλοβένος έκανε ένα σπουδαίο ρεκόρ στην ήττα των Μάβερικς από τους Κλίπερς στο Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs (110-118), αφού είχε το πιο παραγωγικό ντεμπούτο στην postseason στην ιστορία του ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, ο Ντόντσιτς σημείωσε 42 πόντους με 13/21 σουτ (2/6 τρίποντα), 14/15 βολές, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 κλεψίματα (αλλά και 11 λάθη), σε μία ακόμα συγκλονιστική εμφάνιση.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η στατιστική υπηρεσία του ESPN, ο Ντόνσιτς έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με ηλικία 21 ετών ή μικρότερος που σημείωσε +40 πόντους σε αγώνα στην postseason, μπαίνοντας στην ίδια πρόταση με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς (2 φορές πριν κλείσει τα 21), Μάτζικ Τζόνσον και Τρέισι ΜακΓκρέιντι.

Oλος ο μπασκετικός πλανήτης υποκλίθηκε στο ταλέντο του άσου των Μάβερικς, όμως ο ίδιος είχε μόνο μια λέξη για να περιγράψει την εμφάνιση του.

«Απαίσια», είπε ο Λούκα. Το πρόβλημα στην εμφάνιση του ήταν ότι είχε 11 λάθη, κάτι που τελικά στοίχισε στην ομάδα του που έχασε από τους Κλίπερς με 118-110. «Ποτέ δεν είχα 11 λάθη. Αυτές είναι 11 επιπλέον κατοχές, αυτό σκεφτείτε. Σκέφτομαι πολύ αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να είμαι καλύτερος. Έντεκα λάθη. Ποτέ δεν είχα τόσα. Θέλω απλά να κερδίζω. Είμαι υπερήφανος γι' αυτή την ομάδα, παλέψαμε, παλέψαμε μέχρι το τέλος. Προσπαθήσαμε. Είμαι υπερήφανος».


Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.