Αξίζει να την δεις!

Mπασκετ

Η Εθνική Εφήβων δίνει απόψε (20.30 - Δύο Αοράκια) τον πρώτο της αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Απόψε ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 που έχει την τιμή να φιλοξενεί η πόλη μας.  Όπως το 2015, το Ηράκλειο για 2η φορά υποδέχεται το... μέλλον του Παγκόσμιου μπάσκετ.

Το ορεκτικό της διοργάνωσης ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό για το τι θα ακολουθήσει. Αναφέρομαι στα τρία φιλικά παιχνίδια που προηγήθηκαν ανάμεσα σε Ελλάδα, ΗΠΑ και Σερβία. Οι τρεις ομάδες έβγαλαν τα  προτερήματα και τα μειονεκτήματα τους στο παρκέ με στόχο να διορθωθούν στα επίσημα.

Οι ΗΠΑ είναι το φαβορί για το χρυσό, έχουν ποιότητα και βάθος στον πάγκο αλλά δεν πρέπει να υποτιμάμε τους Σέρβους, την κάτοχο ομάδα του Καναδά, την Ισπανία και την Λιθουανία.   Ομάδες που μπορούν να απειλήσουν το σύνολο του Ουέμπερ.

Οπως και η Εθνική μας. Έχει ελλείψεις στο παιχνίδι της, δεν έχει την γρήγορη εκτέλεση ίσως και την φαντασία όμως έχει την έδρα και παίκτες που στην ημέρα τους κάνουν διάφορα. Πρώτος και καλύτερος ο Ζώης Καράμπελας. Ένα μεγάλο ταλέντο, η χρονιά του ανήκει στο Περιστέρι, χάρμα ιδεσθαι στο φιλικό με Σερβία. Από κοντά και ο Νίκος Ρογκαβοπουλος της ΑΕΚ. Απρόβλεπτος σκόρερ, από τα σημαντικά project του Ελληνικού μπάσκετ. Ακόμα και ο Νίκος Αρσενοπουλος που έδειξε εκτός κλίματος στα φιλικά συγκαταλέγεται στους πλέον ελπιδοφόρους σκόρερ. Ο Χατζηδάκης, ο Χουγκάζ και ο Σωτηρίου βγάζουν ενεργεία και στις δύο πλευρές του παρκέ, παίκτες με  προοπτική και μικροτεροι Μπαζινας και Κολοβερος,  έχουν τσαγανο. Οι ψηλοι μας που έχουν δυνατότητες (Βουλγαροπουλος - Αρνοκουρος) και ο Σανδραμανης με τον Γάργαλη που έχουν αποδείξει ότι δίνουν λύσεις.

Αυτή είναι η Εθνική U19 η οποία ξεκινάει σήμερα την περιπέτεια της σε ένα μεγάλο τουρνουά απέναντι στις Φιλιππίνες. Οσοι αγαπάνε το μπάσκετ στο Ηράκλειο και την Κρήτη οφείλουμε να στηρίξουμε τα παιδιά του Γιάννη Καστριτη. 

Είναι μια ομάδα που αξίζει να δούμε και να χειροκροτήσουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εθνική U19: Οι παρουσίες στην διοργάνωση και το... γούρικο Ηράκλειο

Δείτε πώς μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήριο

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του capitano.gr διατίθεται στους επισκέπτες για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς τη γραπτή άδεια του εκδότη.